İşgalci “İsrail” Yeniden Şifa Hastanesi’ni Hedef Aldı
18 Mart 2024

İşgalci “İsrail” Yeniden Şifa Hastanesi’ni Hedef Aldı

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” ordusu Gazze kentinin en büyük hastanesi Şifa'ya yeniden operasyon düzenleyerk sivilleri katletti.

Hamas komutanlarının hastanede “terör” faaliyetleri sürdürdüğünü iddia eden ordu, sivillere ateş açtı. Hastanede çıkan yangın nedeniyle hastaneye sığınan hastalar, kadınlar ve çocuklar boğulma tehlikesi atlattı. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Öte yandan “İsrail” ordusu tarafından yapılan açıklamada, operasyonun hastanenin "üst düzey Hamas teröristleri tarafından terör faaliyetlerini yürütmek ve teşvik etmek için" kullanıldığı yönündeki istihbarata dayandığını söyledi.

Kasım ayında yine aynı bahaneleri ileri sürerek Şifa Hastanesi’ne saldırı düzenleyen işgalci Yahudi varlığı, burada silah bulduğunu iddia etmişti.

Gasıp Yahudi varlığının 7 Ekim'den bu yana sık sık Gazze'deki hastaneleri hedef alması küresel çapta tepkilere neden olsa da barbarlık sürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı: “Yeni Bir Suç”

Filistin Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada, “İsrail” güçlerinin "sağlık kurumlarına karşı yeni bir suç" işlediği ifade edilirken, çıkan yangının yerinden edilmiş kadın ve çocuklar arasında boğulma vakalarının yaşandığı aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında, "Ölüler ve yaralılar da dahil olmak üzere kayıplar var. Çıkan yangının yoğunluğu ve pencerelere yaklaşan herkesin hedef alınması nedeniyle insanları kurtarmak imkansızdı" detayları yer aldı.