İşgalci ‘İsrail’den “İki Devletli Çözüme” Rest
18 Temmuz 2024

İşgalci ‘İsrail’den “İki Devletli Çözüme” Rest

Köklü Değişim Medya

‘İsrail’ Parlamentosu, Filistin devletinin kurulmasını reddeden bir kararı büyük çoğunlukla kabul etti.

Bu karar, ‘İsrail’ Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'yi ziyaret edip Kongre'de konuşma yapmasından birkaç gün önce alınması dikkat çekiyor. ABD menşeli ve sembolik bir Filistin Devleti’nin kurulmasını öngören “İki Devletli Çözüm” planını hayata geçirmek için Washington ve bölgedeki müttefikleri Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır yoğun çaba sarf ediyor.

Netanyahu'nun koalisyonunun muhalefetteki sağ partilerle birlikte desteklediği yasa tasarısı, parlamentoda sadece dokuz milletvekilinin hayır oyuna karşı 68 oyla kabul edildi.

Batı'daki birçok lider tarafından Netanyahu'dan daha ılımlı bir isim olarak görülen Benny Gantz da partisiyle birlikte yasa tasarısına evet oyu verdi.

Karar, ‘İsrail’ ile müzakereli bir çözümün parçası olsa bile Filistin devleti fikrini tamamen reddediyor.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

"‘İsrail’ Parlamentosu, Ürdün'ün batısında bir Filistin devletinin kurulmasına kesin bir şekilde karşı çıkıyor."

‘İsrail’ topraklarının kalbinde bir Filistin devletinin kurulması, ‘İsrail’ Devleti ve vatandaşları için varoluşsal bir tehlike oluşturacak, ‘İsrail’-Filistin çatışmasını sürdürecek ve bölgeyi istikrarsızlaştıracaktır.”

Filistin topraklarına bir oldu bitti ile yerleştirilen 76 yıldır bu topraklarda işgal ve katliamlarını sürdüren ‘İsrail’, küstah açıklamalarına devam ediyor. İslam beldelerindeki yöneticilerin sessizliğinden ve desteğinden cesaret alan işgalci varlık 9 aydır Gazze’de vahşi katliamlarını sürdürüyor.