İşgalci “İsrail”, Nablus’ta 3 Müslümanı Katletti
22 Mayıs 2023

İşgalci “İsrail”, Nablus’ta 3 Müslümanı Katletti

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” güçleri, Filistin'in Nablus kentinde bulunan mülteci kampına düzenlediği kanlı baskında, 3 Müslümanı katletti.

İşgalci “İsrail” güçlerinin, askeri araçlar eşliğinde Nablus'un doğusunda bulunan Balata Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 3 Filistinli Müslümanı vahşice katletti. Baskında 1’i ağır 6 kişi de yaralandı.

Köklü-Değişim,İşgalci-“İsrail”,-Nablus’ta-3-Müslümanı-Katletti.jpg

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, “İsrail” güçleri, akşam geç saatlerde buldozerler ve askeri araçlar eşliğinde kampa baskın düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise kampta “İsrail” askerlerinin açtığı ateş sonucu Muhammed Bilal Zeytun, Fethi Ebu Rızk ve Abdullah Ebu Hamdan isimli 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

İşgalci “İsrail” askerlerinin, Filistin Kızılayı’na ait ambulansların kampa girmesine engel olduğu da ifade edildi.

Nablus, işgalci "İsrail" güçlerinin yanı sıra Yahudi yerleşimcilerin de terörist saldırılarına hedef oluyor. Kısa süre önce yüzlerce Yahudi yerleşimci Huwarra'da Filistinli Müslümanların evlerini ve araçlarını ateşe vermişti.

İslam beldelerindeki yöneticiler, boş kınama mesajlarıyla işgalci "İsrail"i cesaretlendirirken, "normalleşme" anlaşmalarıyla el sıkışıp, işgal ve katliamlara meşruiyet kazandırıyor.