İşgalci "İsrail”, Endonezya Hastanesi'ni Vurdu
20 Kasım 2023

İşgalci "İsrail”, Endonezya Hastanesi'ni Vurdu

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail”, Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’ni topçu ateşiyle vurdu ve en az 10 Müslüman hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı WAFA “İsrail”in saldırısı sonucu en az 12 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını aktardı.

Tedavi gören hastaların yatakta can verdiğine dair görüntüler paylaşıldı.

2016 yılında Endonezyalı kuruluşların finansmanıyla inşâ edilen Endonezya Hastanesi’nin faaliyetleri “İsrail”in Gazze saldırılarının ardından durduruldu. Ancak, Hamas kontrolündeki Gazze’de bulunan sağlık yetkili Eşref El Kidra, hastanede sağlık ekipleri ve yaralılar da dahil olmak üzere yaklaşık 700 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Gasıp Yahudi varlığının vahşi saldırıları ikinci ayına girerken, İslam beldelerinin yöneticilerinden ciddi bir adım gelmemesi üzerine barbarlık şiddetini artırarak devam ediyor. Özellikle hastaneleri hedef alan işgalciler son olarak baskın düzenledikleri Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde sığınmacıların tamamını ve hastaların çoğunu zorla hastane dışına atmıştı.

Gazze’de vahşi saldırılarda şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın olmak üzere hayatını kaybeden Müslümanların sayısı 13 bini geçti.