İşgalci “İsrail”, Batı Şeria’da 5 Müslümanı Katletti
30 Kasım 2022

İşgalci “İsrail”, Batı Şeria’da 5 Müslümanı Katletti

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığı, işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da 5 Filistinli Müslümanı vahşice katletti.

Ramallah ve El Halil kentleri yakınlarındaki “İsrail” güçleri, Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece aralarında 20’lerindeki iki erkek kardeşin de bulunduğu üç kişiyi katletti.

“İsrail” Ordusu, bir Filistinli’nin de aracını bir İsrail askerini üzerine sürüp, ağır yaraladıktan sonra vurularak öldürüldüğünü iddia etti.

Katledilen beşinci Filistinli’nin de Salı akşamı Ramallah’taki çatışmalarda hayatını kaybettiği açıklandı.

5.jpg

“İsrail” güçleri, işgal ettikleri Batı Şeria’da her gece arama ve tutuklamaların yapıldığı baskınlar düzenliyor. Bu yıl bölgede en az 140 Filistinli “İsrail”in katliamlarında hayatını kaybetti.

Kınamaktan ve işgalci ile iş birliği yapmaktan başka bir iş yapmayan Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye ölümleri “çirkin bir suç” diye tanımladı. Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın Sözcüsü de “Her gün Filistinlilerin öldürülmesinin bir savaş ilanı olduğunu” ifade eden hamasi açıklamada bulundu.

Gazze Şeridine hakim Hamas da Abbas yönetiminin açıklamasına paralel olarak, “'İsrail’in suçlarını ve terörünü artırmasına, direnişin artırılmasıyla karşılık verileceğini” ifade eden populist bir beyanda bulundu.

Birzeit Üniversitesi öğrencileri 22 yaşındaki Jawad Rimawi ve 21 yaşındaki Thafer Rimawi’nin, Ramallah’ın 16 kilometre kuzeybatısında katledildikleri açıklandı.

Filistin kaynakları, kardeşlerin İsrail güçlerinin operasyon düzenlediği Beyt Rima köyündeki bir akrabalarını ziyaret ettiklerini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, kardeşlerin vurulduğunu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı 44 yaşındaki altı çocuk babası Müfid İkhil’in de “İsrail” güçleri tarafından, El Halil’in 10 kilometre kadar kuzeyindeki Beyt Ummar köyünde kendilerine taş atan Filistinlilerle çatışmalar sırasında başından vurulduğunu ve kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu.

Bakanlık, vurulan diğer sekiz Filistinlinin de yaralandığını açıkladı.

İslam beldelerindeki yöneticilerin gasıp Yahudi varlığı ile imzaladığı “normalleşme” anlaşmaları ile daha da cesaretlenen “İsrail”, her gün Batı Şeria’da baskınlar düzenleyerek Filistinli Müslümanları tehdit ediyor. Evleri yıkıp, zeytinlikleri tahrip edip, yıkıyor. Parça parça toprakları işgal edip, yeni Yahudi yerleşimleri kuruyor. Bu işgale karşı ayaklanan Müslümanları da terörist ilan edip, katliamlar gerçekleştiriyor.

İşgalci “İsrail” ile “Normalleşme” anlaşması imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail” Cumhurbaşkanı Herzog’u Ankara’da resmi törenle karşılamış ve büyük bir ihtimamla ağırlamıştı. Müslümanlardan gelen tepkiler üzerine Erdoğan, “İsrail” ile ilişkilerin Kudüs ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara ve işgallere göz yumulacağı anlamına gelmediğini ifade etmişti. Erdoğan, “'İsrail' ile siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için attığımız adımlar başkadır, Kudüs davamız başkadır” demişti.

Gelinen süreçte ise gasıp Yahudi varlığının baskı, saldırı, katliam ve işgalinin hızlanarak sürdüğü görülüyor. Önceleri etkisiz kınama mesajları yayımlayan Ankara’nın “normalleşme” süreci ile bu alışkanlığına da sınırlama getirdiği gözlemleniyor.