İşgalci, Gazze'nin Güneyindeki Askerlerini Çekiyor
07 Nisan 2024

İşgalci, Gazze'nin Güneyindeki Askerlerini Çekiyor

Köklü Değişim Medya

İşgalci "İsrail", Gazze'nin güneyindeki askerlerini geri çekiyor. İşgalci, bu çekilişin yeni bir saldırı hazırlığı olduğunu ifade ederken, Kassam Tugayları "İsrail"in ağır kayıplar verdiğini açıkladı.

Reuters'a konuşan bir askeri sözcü, 'İsrail'in bir tugay dışında tüm askerlerini Gazze'nin güneyinden çektiğini açıkladı.

Ordu, geri çekilmenin, bir milyondan fazla kişinin sığındığı Refah'a olası bir saldırıyı geciktirip geciktirmeyeceğini dair bir bilgi vermedi.

Ordu, Nahal Tugayı'nın Gazze'nin merkezinde konuşlanacağını ve "Netzarim koridorunun" güvenliğini sağlamak ve Filistinlilerin kuzeye dönmesini engellemekle görevlendirileceğini de sözlerine ekledi.

"İsrail" Savunma Bakanı Yoav Gallant ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ordunun Refah saldırısına hazırlanmak için çekildi" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik sözcüsü John Kirby ise, "İsrail" ordusunun Gazze'deki askerlerinin azaltmasının "dinlenme ve yeniden yapılanma" gibi göründüğünü ve herhangi bir yeni operasyonun göstergesi olmadığını söyledi.

Yerel kaynaklar ise “İsrail” ordusunun kayıplar verdiği ve moral bozukluğu yüzünden çekildiğini aktarıyor.

Kassam Tugaylarının sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada ise, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde 5 “İsrail” askerinin yakın mesafeden etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda “İsrail” askerinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, ‘İsrail'e ait bir askeri nakil aracının top atışıyla, Merkava tipi bir tankın ise Yasin-105 füzesiyle hedef alındığı, Emel Mahallesi'ne iniş yapan ‘İsrail’ helikopterindeki askerlere de saldırı düzenlendiği kaydedildi.