Laik İngiltere’de Yüzlerce Polis Cinsel Tacizden İnceleme Altında
17 Ocak 2023

Laik İngiltere’de Yüzlerce Polis Cinsel Tacizden İnceleme Altında

Köklü Değişim Medya

İngiltere’nin başkenti Londra’da 800’den fazla polisin, 1.000’den fazla cinsel taciz ve ev içi şiddet şikayeti nedeniyle inceleme altında olduğu duyuruldu.

Laik kapitalist İngiltere’de emniyetin içindeki çürümüşlük David Carrick adlı bir polisin, çok sayıda kadına tecavüz ettiğini itiraf etmesiyle yeniden gündeme oturdu.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı'nda üst düzey bir polis memuru olan Carrick, kadınlara yönelik en az 49 cinsel taciz suçu işlediğini itiraf etti. Görevini kurbanlarını korkutmak için kötüye kullandığını itiraf eden David Carrick adlı memurun 24 kez tecavüz suçu işlediği ve iki kez de tecavüz girişiminde bulunduğu açıklandı.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı (Met), 45 bin mensubunun geçmişlerinin de inceleneceğini de kamuoyuna duyurdu.

Toplumları ifsat eden laik demokratik nizamın iflas ettiği, her gün yeni bir skandalın ortaya çıkmasıyla daha belirgin bir hal alıyor.

Met’in sorumlusu Sir Mark Rowley, Carrick’in mağdurlarından özür dilediği açıklamada şunları söyledi:

“O kesinlikle bir polis memuru olmaması gereken bir insandı. Bu adam kadınları en iğrenç şekilde istismar etti. Bu berbat bir şey. Kadınları, kızları ve Londralıları yüz üstü bıraktık. Böylesi bir şiddete maruz kalan kadınların yaşadıklarını anlatabilmesi son derece cesurca. Bu olayın ardından Londra’da yaşayan bazı kadınların, güvenlikleri için Met’e güvenip güvenemeyeceklerini sorgulayacağını biliyorum. Suçlulara karşı gösterdiğimiz acımasızlığı kendi içimizdekilere karşı gösteremedik.”

Polis teşkilatı 2000-2021 yılları arasında Carrick hakkındaki tecavüz, ev içi şiddet ve taciz suçlamalarından haberdar olduğu da ortaya çıktı.

Bir Başbakanlık sözcüsü, bu büyüklükteki bir olayın ardından halkın polise güveninin yerle bir olduğunu itiraf etti.

Açıklamada İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın Met ve başındaki Sir Mark Rowley’e güveninin sürdüğü, teşkilatın bu alanda büyük ilerleme kaydetmesi gerektiğini kabul ettiği aktarıldı. Bu açıklamanın halkı teskin etmek ve yönetime karşı kaybolan güveni yeniden tazelemek için yapıldığı düşünülüyor.

Londra’da 2021 yılında da bir polis, tecavüz ettiği Sarah Everard adlı bir kadını öldürmüş, bu olay ülkede polise duyulan güvenin azalmasına neden olmuştu.

İngiltere yönetimi, halkın tepkisini hafifletmek ve güvenini kazanmak için emniyet içinde yüzlerce polisi cinsel taciz ve şiddet suçundan dolayı ifşa edip, inceleme başlatıyor. Bunun ıslah edici değil tamamen çöpleri halının altına süpürme işlemi olduğu düşünülüyor. İngiltere’de yıllardır bu tür vakalar yaşanıyor. Fakat klişe açıklamalarla olayların üzeri kapatılıyor. Laik demokratik nizamın fikirleri ile zihinlerin doldurularak inşa edilen bozuk toplumun aynı nizam var olduğu sürece ıslah edilemeyeceği bilindiği için halkın gözü boyanıyor. Bu bozukluk dünya çapında egemen olan laik kapitalist demokrasinin uygulandığı her ülkede yaygın bir şekilde görülüyor.