Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları’ndan Konferans
25 Ekim 2018

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları’ndan Konferans

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir/Tunus Vilayeti ev sahipliğinde Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları “Aile: Zorluklar ve İslâmi Çözümler” başlıklı uluslararası kadın konferansı düzenleyecek.

Hizb-ut Tahrir Merkezî Medya Bürosu Kadın Kolları Direktörü Dr. Nesrin Nevaz, Hizb-ut Tahrir/Tunus Vilayeti ev sahipliğinde Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları’nın, 27 Ekim 2018 Cumartesi günü İslâm ülkeleri başta olmak üzere dünya toplumlarında evlilik ve aile kurumu içinde uyum ve ülfeti etkileyen krizleri ele almak amacıyla “Aile: Zorluklar ve İslâmi Çözümler” başlıklı uluslararası kadın konferansı düzenleyeceğini bildirdi.

“Tunus ve diğer ülkelerden toplumlarında etkin ve deneyim sahibi seçkin kadınların bir araya geleceğini” söyleyen Nevaz, “Konferansta Ortadoğu, Körfez Bölgesi, Afrika, Asya, Güneydoğu Asya ve Avrupa’dan Hizb-ut Tahrirli kadın konuşmacıların birer konuşma yapacaklarını” belirtti.

Konferansın farklı dillerde canlı olarak yayınlanacağını ve ayrıca konferans alanında kitap sergisinin de olacağını ifade eden Nesrin Nevaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu etkinlik, bugün evlilik ve aile kurumunun maruz kaldığı küresel krizle ilgili üç hafta süren yoğun küresel kampanyanın doruk noktası ve zirvesidir. Etkinlikte krizin nedenleri ele alınacak, aile ahengi ve birliğini bozan birçok soruna ilişkin İslâmi çözümler sunulacaktır.”

Ayrıca Nevaz, “Kampanya gereği topluluklar, kuruluşlar, etkin kadınlar ve medya ile iletişime geçilmiş, sosyal medyada geniş küresel katılımla aktif bir kampanya yürütülmüş” olduğunun da altını çizdi.

Dr. Nesrin Nevaz imzalı basın açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Güçlü ve uyumlu aile tesis etmek, güçlü, istikrarlı ve başarılı toplumların temelidir. Aile, anatomik, fizyolojik ve duygusal destek sağlamanın, bireylerini mutluluğa eriştirmenin, çocukların doğru yetişmesinin ve gerçek bakımını güvence altına almanın esasıdır. Ancak bugün İslâm ülkeleri dahil olmak üzere dünya çapındaki toplumlarda evlilik ve aile müessesinin insicam ve bütünlüğünü etkileyen bir krizle karşı karşıyayız. Evlilik zedelenmiş, evlilik ve aile hayatı içinde anlaşmazlıklar yaygın ve mutat hale gelmiş, anneliğin şanı en aza indirgenmiş, aile çöküşü vebası yaygınlaşmıştır. Oysa gerçek şu ki aile hayatının gücü ve ahengi, bir zamanlar İslâm ümmetinin en önemli alametifarikasıydı. Mutsuz, kopuk ve parçalanmış evlilik ve aile kurumu, ilişkili herkes için büyük bir duygusal kaosa neden olur ve bu, çocuklar, bireyler ve toplumlar üzerinde yıkıcı bir etki yaratabilir. Bu nedenle, aile uyumundaki bu krize ve onu yıkımdan koruma konusuna ciddi şekilde dikkat çekmek oldukça önemlidir.

Bu yüzden bu önemli konferansta örneğin şu konular ele alınacaktır: Günümüz dünyasında aile strüktürünü değiştirmenin riskleri, aile çöküşünün çocuklar, bireyler ve toplumlar üzerinde yarattığı deprem, feminist anlatının, medyanın ve hükümet politikalarının bu krizin körüklenmesinde oynadığı rol, Tunus’taki Bireysel Özgürlükler ve Eşitlik Komitesi’nin raporu dahil olmak üzere Müslüman aile ve İslâmi içtimai hükümleri daha fazla laikleştirmeyi amaçlayan ulusal ve uluslararası ajandalar, aile içi şiddetin çözümüne ilişkin yeni bir bakış açısı geliştirilmesi ve annelik itibarının zedelenmesinde kapitalist sistemlerin oynadığı role projeksiyon tutulması. Konferansta ayrıca İslâmi ictimaî sistem, değerler ve hükümlerinin pratikte evliliği nasıl koruyacağına, evlilik hayatında nasıl huzuru sağlayacağına, annelik itibarını nasıl yücelteceğine, nasıl güçlü ve uyumlu aile birimleri tesis edeceğine ve nasıl sürdüreceğine ilişkin ayrıntılı bir sunum yapılacaktır. Yanı sıra konferansta Nübüvvet metodu üzere Hilafet Devleti altında evlilik müessesi ve uyumlu aile yapılarının güçlendirilmesinde İslâmi yönetimin oynayacağı hayati rol detaylı şekilde ele alınacaktır. Ayrıca Müslüman aileyi yıkımdan kurtarmak için acil ve somut adımlar atma yönünde Müslümanlara da bir çağrıda bulunulacaktır.

27 Ekim Cumartesi günü saat 10’da başlayacak olan konferans, Aryana ili Sukra kavşağındaki Parti merkezinde düzenlenecektir. Öncesinde ise 25 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Aryana’daki Parti merkezinde bir basın toplantısı yapılacaktır. Şer’i kurallara uymak kaydıyla basın toplantısına erkek gazetecilerin girmesine de izin verilecektir. Genel konferans ise sadece kadınlara özeldir.

Konferans ve akreditasyon hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler şu adresten irtibata geçebilirler: tahrirconference.2018@gmail.com.

Canlı yayın: http://www.alwaqiyah.tv/index.php/video/1761/liveevent27102018”

İKİNCİ TWİTTER FIRTINASINA KATILIN

Ayrıca, Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu Kadın Kolları tarafından, “Aile: Zorluklar ve İslâmi Çözümler” başlıklı uluslararası kampanyası kapsamında, 26 Ekim 2018 Cuma günü, saat 21:00'den itibaren de bir Twitter fırtınası çalışması yapılacağı bildirildi.

#AileyiKurtar#SaveTheFamily#أنقذوا_الأسرة

http://www.hizb-ut-tahrir.info/tr/index.php/leaflets/11229.html

http://www.facebook.com/WomenandShariah

http://www.facebook.com/kokludegisimkadinkollari1

https://twitter.com/kdkadin