
Hizb-ut Tahrir İşgal Mahkemesinin Kararını Protesto Ediyor
Köklü Değişim Medya
Hizb-ut Tahrir, Filistin’de gasıp Yahudi varlığına ait mahkemenin, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ibadet etmesini uygun bulan kararını binlerce Müslümanla birlikte protesto ediyor. Gösterilerde Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için Müslümanların ordularının harekete geçirilmesi çağrısında bulunuluyor.
İşgal Mahkemesi'nin Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ibadet etmelerine izin veren kararını reddeden Hizb-ut Tahrir, Ramallah'ta protesto gösterisi düzenliyor.
Hizb-ut Tahrir, Ramallah ve Hebron'daki iki miting alanına, İşgal Mahkemesi'nin kararını protesto etmek için Müslümanları davet etti.
Eş zamanlı olarak binlerce Müslüman, Tekbirlerle hem Ramallah hem de Hebron'da Mübarek Mescid-i Aksa’ya sahip çıktı.
Hizb-ut Tahrir’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hizbut Tahrir'in öncülüğünde mübarek Filistin topraklarında başlatılan bu gösterilerin amacı; İslam Ümmetini ve İslam Ümmetinin ordularını, İşgal mahkemesinin Yahudilere Mescid-i Aksa'da ibadet etmelerine izin veren bu kararının ve işlenecek olan cürümlerin engellenmesi için harekete geçirmektir"
Ne Olmuştu?
İşgalci “İsrail”e ait bir mahkeme, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da sessizce ibadet etme hakkı olduğuna hükmetmişti.
Mahkeme, daha önce Mescid-i Aksa'da ibadet ettiği gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verilen Haham Aryeh Lippo'nun giriş yasağının kaldırılmasına da hükmetti.
İsrail mahkemesi, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da sessizce ibadet etmesinin suç olmadığına karar verirken bunun bir ilk olduğu kaydedildi.
Bu kararın, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudilerin sayısında ciddi bir artışa yol açacağı tahmin ediliyor.





[](<http://<iframe src=>)
[](<http://<iframe src=>)

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi







