Han Yunus’ta Vahşet, Liderlerde Suskunluk ve Zillet!
23 Temmuz 2024

Han Yunus’ta Vahşet, Liderlerde Suskunluk ve Zillet!

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail'in Han Yunus'ta düzenlediği barbar saldırıda 70 Filistinli Müslüman hayatını kaybederken, İslam beldelerinin liderleri 9 aydır kınama mesajlarıyla katliamları geçiştiriyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı dün (Pazartesi) yaptığı açıklamada, ‘İsrail’ güçlerinin sabah saatlerinde Han Yunus'ta başlattığı operasyonda 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 200'den fazla kişinin de yaralandığını kamuoyuna duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İşgalci ‘İsrail’in, sabah saatlerinden itibaren Han Yunus'ta gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlar sonucunda Nasır Tıp Kompleksi'ne ulaşan 70 şehit ve aralarında ciddi vakaların da bulunduğu 200'den fazla yaralı var” detayı yer aldı.

İşgalci ‘İsrail’ ordusu yaptığı açıklamada, yine benzer açıklamayı yapıp, Kassam Tugayları’nı hedef aldığını açıklasa da bölgeden gelen görüntüler sivillerin ve gazetecilerin katledildiğini ortaya koyuyor. Ayrıca alev alan çadırlarda sivillerin yanarak can verdiği de bölgeden görüntüler arasında yer alıyor.

‘İsrail’ ordusu dün erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu kesiminde yaşayan Filistinlilerden operasyon başlamadan önce bölgeyi terk etmelerini istemişti. Bu çağrıdan dakikalar sonra sivillerin bölgeyi terk etmesine fırsat tanımadan bombardımana başlamıştı.

Gazze’de katliamlar hız kesmeden devam ederken, İslam beldelerinin yöneticileri kınama mesajları yayımlamayı sürdürüyor. 9 aydır süren vahşet karşısında somut atmayan yöneticiler, Batı’dan ve onun güdümündeki Birleşmiş Milletler’den adıma atmasını bekliyor.

Gazze’de vahşet sürerken siyasi ve ticari ilişkiler de kesintisiz sürdürülüyor.

Öte yandan 'İsrail' ordusunun bugün şafak vakti Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 17 Filistinli daha katledildi.