Han Yunus-Mevasi’de Katliam: 71 Şehit, 289 Yaralı
13 Temmuz 2024

Han Yunus-Mevasi’de Katliam: 71 Şehit, 289 Yaralı

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail’, daha önce güvenli bölge olarak belirlediği Han Yunus’taki Mevasi Kampı’nda, Hamas lideri Muhammed Daif'i hedef aldığını söylediği barbar saldırıda kadın ve çocukların da bulunduğu en az 71 Müslümanı vahşice katletti.

Hamas, bombardımanın, ‘İsrail'in güvenli bölge ilan ettiği bildirilen Han Yunus'un Mevasi semtindeki yerinden edilmiş Gazzeli Müslümanların yaşadığı çadırları hedef aldığını duyurdu.

Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklama şöyle:

"‘İsrail’ işgal ordusu, Han Yunus'ta yerinden edilmiş kişilerin çadır kamplarını bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdi. Korkunç katliamda Sivil Acil Durum Servisi mensupları da dahil olmak üzere 100'den fazla kişi öldü ve yaralandı."

‘İsrail’ ordu radyosu, savunma kaynaklarına dayanarak saldırının hedefinin Hamas'ın askeri kanadının lideri Muhammed Daif olduğunu söyledi. ‘İsrail’ ordusu da daha sonra bu bilgiyi doğruladı.

Ancak Reuters'a konuşan bir Hamas yetkilisi, bunun "saçmalık" olduğunu söyledi.

**"Şehitlerin hepsi sivil ve yaşananlar, Amerikan desteği ve dünya sessizliğiyle desteklenen soykırım savaşının göstergesiydi" diyen Ebu Zühri, saldırının ‘İsrail'in ateşkesle ilgilenmediğini gösterdiğini de sözlerine ekledi.

El Cezire'nin haberine göre, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi yetkilisi, ‘İsrail'in Mevasi'ye düzenlediği saldırının ardından hastanenin çok sayıda ceset ve yaralıyla dolup taştığını ve sağlık ekiplerinin daha fazla yaralıyı tedavi edecek kapasitede olmadığını açıkladı.

İşgalci ‘İsrail’in saldırılarına maruz kalan sivil savunma ekipleri de enkaz altından cesetleri çıkarmak için çalışmalar yürütüyor.

‘İsrail’ tarafı ise yaptığı alçakça açıklamada, hedef alınanların sivil değil, Hamas ajanı olduğunu söyleyerek her zaman yaptığı gibi barbarlığını gizlemeye çalışan ifadeler kullandı.