
Gazze Soykırımının Ortağı ABD’den, ‘İsrail’e 7,4 Milyar Dolarlık Silah
Gazze’yi yolladığı 30 milyar dolarlık silah ve bombalarla yerle bir eden Washington, işgalci ‘İsrail'e 7,4 milyar dolarlık silah satışını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Güvenlik İş Birliği Ajansı'na göre ‘İsrail'e 7,4 milyar dolarlık silah satışını onayladı. Bu satışın 6,75 milyar doları bomba, güdüm sistemleri ve füzelerden, 660 milyon doları ise Hellfire füzelerinden oluşuyor.
Biden yönetimi, özellikle Gazze'nin güneyindeki Rafah şehrine yapılan saldırı sırasında sivil kayıplara ilişkin endişeler nedeniyle bombaların sevkiyatını durdurmuştu.
Trump gazetecilere, satışı serbest bıraktığını çünkü "onları satın aldıklarını" söyledi.
Ajans, "ABD, ‘İsrail'in güvenliğine bağlıdır ve ‘İsrail'in güçlü ve hazır bir öz savunma kabiliyeti geliştirmesine ve sürdürmesine yardımcı olmak, ABD'nin ulusal çıkarları açısından hayati önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.
Sömürgeci ABD, işgalci ‘İsrail’in 15 ya boyunca Gazze’de sürdüğü işgal ve soykırıma tam destek vermiş ve 30 milyar dolar değerinde içinde tonluk bombaların da bulunduğu silahlar göndermişti. Bugün ise gönderdiği bombalarla yerle bir edilen Gazze’nin artık yaşanmaz hale geldiğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, Müslümanları topraklarından tehcir edip, küstahça bölgeyi turizm beldesi haline getireceğini iddia ediyor.
Benzer Haberler

Osmanlıya Düşman İşgalci ‘İsrail’den Mustafa Kemal’e Övgü

Gazze’de Kan Akıyor: Katar, Mısır ve Türkiye, Sözde Ateşkes İçin Toplanıyor

MİT Başkanı Kalın, Trump Planı İçin Hamas’la Görüştü

Fidan Katar’da Konuştu: “Hürmüz, Silah Olarak Kullanılmamalı”

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Mutlak Butlan Sonrası CHP’de Neler Oluyor?

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

Kırım’da Müslümanlara Yönelik Moskof Zulmü

Anlaşma İçin ABD Ne Diyor? İran Ne Diyor?

Trump “Anlaştık” Dedi, İran Yalanladı: Son Durum Ne?

Apache Misillemesine Karşı Tahran, ABD Üslerini Hedef Aldı



