Gazze’de Katliam: Nuseyrat’ta 10 Müslüman Katledildi
16 Eylül 2024

Gazze’de Katliam: Nuseyrat’ta 10 Müslüman Katledildi

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail’ ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında 10 Müslüman vahşice katledildi, 13 kişi ise yaralandı.

‘İsrail’ güçleri, bir kez daha Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'na saldırdı.

El-Avda Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Görgü tanıkları, kurtarma ekiplerinin, saldırıda tamamen yıkılan evin enkazı altında hayatta kalmış olabilecek kişileri aramaya devam ettiği açıklandı.

Köklü Değişim,Nuseyrat'ta Katlaim.jpeg

Nuseyrat Mülteci Kampı, daha önce de birçok kez ‘İsrail’ barbar saldırılarına hedef olmuştu.

Son saldırıda, geçen hafta kamp içinde Birleşmiş Milletler'e bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) ait bir okul vurulmuş, burada 18 Filistinli hayatını kaybetmişti. Öldürülenlerden altısının UNRWA çalışanı olduğu duyurulmuştu.

Yerel sağlık yetkililerine göre ‘İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 41 bin 200'den fazla Müslüman şehit oldu ve 95 bin 300'den fazla kişi de yaralandı. Binlerce cessedin ise hala enkaz altında olduğu ifade ediliyor.

‘İsrail’ saldırıları Gazze nüfusunun neredeyse tamamını yerinden etti ve uzun süredir devam eden abluka altında gıda, temiz su ve ilaç sıkıntısını daha da kötüleştirdi.

Öte yandan Wafa haber ajansının aktardığı habere göre, Gazze’nin güneydoğusunda bulunan Zeytun semtindeki bir eve düzenlenen ‘İsrail’ hava saldırısında altı kişi şehit oldu. Kurbanlar arasında iki çocuk da var.

11 aydır Gazze’de görülmemiş bir vahşet yaşanırken İslam beldelerinin yönetimleri kınama mesajları yayımlayıp, diplomasi yürütürken henüz somut bir adım atabilmiş değiller.