Gasıp Yahudi Varlığı, İki Müslümanı Daha Katletti
09 Mayıs 2022

Gasıp Yahudi Varlığı, İki Müslümanı Daha Katletti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te işgalci “İsrail” güçleri, 8 Mayıs gecesi gerçekleştirdiği farklı saldırılarda iki Filistinli Müslümanı vahşice katletti

MepaNews’in haberinde yer alan bilgilere göre, öldürülen gencin, Beytlahim'in güneyindeki Ebu Nuceym mıntıkası ahalisinden 17 yaşındaki Mutasım Muhammed Atallah olduğu belirtildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu gencin hareketin mensuplarından biri olduğunu açıkladı.

Bu olaydan yaklaşık bir saat önce de işgalci “İsrail” güçleri Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) civarında Filistinli gençlere, buradaki kontrol noktasında işgalci “İsrail” güçlerinin bir polis subayının yaralanmasına neden olan bıçaklı eylem gerçekleştirildiği iddiasıyla silahlı saldırı düzenledi.

Görgü tanıklarının Quds Press haber ajansına verdiği bilgilerde bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasının yalan olduğu, çünkü teftiş için polis kontrol noktasına alındığı sırada bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen gencin yanında herhangi bir kesici alet taşımadığına dikkat çekildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde rejim güçlerinin bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasında bulunmalarının ardından bölgedeki tüm Filistinlilere saldırdıkları ve Eski Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın bütün kapılarını kapattıkları belirtildi. Bu olaydan sonra 19 yaşındaki Nezir Merzuk isimli gencin ailesine bu gencin ağır yaralandığı haber verildi.

Bu olaydan kısa süre önce de Batı Şeria'daki Tulkerem'in güneyinde askeri kontrol noktasında Mahmud Sami. Halil Arram isimli bir genç işgalci “İsrail” güçlerinin silahlı saldırısıyla katledildi. Gencin Gazzeli olduğu bildirildi.