İşgalci Yahudilerden Kur’an-ı Kerim’e Alçak Saldırı
10 Ekim 2022

İşgalci Yahudilerden Kur’an-ı Kerim’e Alçak Saldırı

Filistin topraklarını işgal eden Yahudi varlığı, tahrik ve katliamlara devam ediyor. Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde Kur'an-ı Kerim'leri parçalayarak çöpe attı ve yaktı.

El Halil kentindeki Vakıflar Müdürü Nidal Caberi, yaptığı açıklamada, fanatik Yahudi yerleşimcilerin, Sukot Bayramı dolayısıyla Eski Şehir bölgesindeki Kaytun Camisi'nin duvarına çadır kurduğu bilgisini verdi.

Sabah saatlerinde Kaytun Camisi'nin yakınındaki çöp tenekesinde yırtılmış ve parçalanmış Kur'an-ı Kerim'ler bulduklarını aktaran Caberi, bir Mushaf'ın ise yakıldığı detayını paylaştı.

Caberi, şu ana kadar tahrip edilmiş 7 adet Kur'an-ı Kerim bulduklarını ancak Yahudi yerleşimcilerin daha fazla Mushaf'a zarar vermiş olabileceğini kaydetti.

“İsrail”in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 600 binden fazla Yahudi yerleşimci, sık sık Müslümanlara ve İslam’a yönelik saldırılarda bulunuyor. “İsrail” ordusu da Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yumarak destek oluyor.

Lapid hükümeti, seçimler yaklaşırken oy oranını artırmak için sık sık Batı Şeria’da baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda onlarca Müslüman vahşice katlediliyor. Gasıp Yahudi varlığı, Gazze’ye de kısa süre önce saldırılar düzenlemişti.

“İsrail”in Katlettiği Filistinli Gençler Uğurlandı

İşgalci “İsrail”in Batı Şeria'da katlettiği 4 Filistinli genç, binlerce kişinin katılımıyla Cumartesi günü defnedildi.

Batı Şeria'nın Cenin kentinde, “İsrail” ordusunun sabahın erken saatlerde Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında hayatını kaybeden Mahmud es-Sus (17) ile Ahmed Muhammed Hüseyin Dırağime (17) son yolculuğuna uğurlandı.

Kalkiya kentinde de binlerce kişi Adil İbrahim Davud'un (14) cenazesine katıldı. Ramallah'ın kuzey kesimindeki El-Mezraa el-Garbiyye köyünde ise Mehdi Ledadive (17) toprağa verildi.

Öte yandan Cumartesi akşamı Kudüs'teki Şuafat mülteci kampındaki kontrol noktasına Filistinli direnişçilerin düzenlediği silahlı saldırıda “İsrailli” kadın asker öldürüldü, 2 işgalci askeri de yaralandı.

**Filistin’in Yönetimindeki El Fetih, “İsrail”in Destekçisi ABD’den Medet Umuyor **

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin saldırılarının son 24 saatte Batı Şeria'da 4 gencin ölümüne neden olduğunu belirterek, duruma tepki göstermekle yetindi.

Filistin halkının bir an bile durmayan savaşla karşı karşıya olduğunu ifade eden Ebu Rudeyne, İsrail güçlerinin gerginliği tırmandırmaya devam etmesinin, bölgede herkes için yıkıcı sonuçlar doğuran, geri dönülemez bir patlamaya neden olacağı uyarısında bulundu.

Ebu Rudeyne, “İsrail”in en büyük destekçisi ABD'den, tek taraflı uygulamaların sona ereceği yönündeki vaatlerini yerine getirmesini ve Filistin halkına karşı savaşını durdurması için Tel Aviv yönetimine baskı yapmasını istedi.