Fransa’daki Türk Okulunda Kemalist Putperest Ayini
11 Mayıs 2022

Fransa’daki Türk Okulunda Kemalist Putperest Ayini

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Önceki yıllarda Türkiye’de olduğu gibi putperest ayinine benzer görüntüler, Fransa’daki bir Türk okulunda yaşandı. Küçücük çocuklar Mustafa Kemal resmine secde ettirilerek Allah’a kulluk yerine kendisine bile faydası dokunmayan resimlerden, putlardan medet uman ilkel kavimlerin inançlarına benzer cahili ritüeller öğretiliyor.

Fransa'da bir Türk okulunda 23 Nisan kutlaması adı altında küçücük çocukların Mustafa Kemal’e tıpkı putperestler gibi secde ettirildikleri görüntülendi. Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde Türk bayraklarına sarılı çocukların duvardaki Mustafa Kemal portresi, Fransa ve Türk bayrağına karşı secde ettikleri görülüyor. Söz konusu görüntülere sosyal medyada tepki yağdı.

Kula kulluktan, taşa, puta tapmaktan insanlığı kurtarıp yalnız Allah’a kulluk yapılmasını emreden İslam’a taban tabana zıt bu görüntüler daha önce de Türkiye’de yaşanmıştı.

2021 yılında 29 Ekim kutlamalarında Kayseri’deki Ela Kids Anaokulu’nda çekilen görüntülerde çocukların Mustafa Kemal portresine secde ettirildiği görülüyor.

Kayseri’de Mustafa Kemal resmine secde görüntülerinin bir benzeri de Silivri de yaşanmıştı. Hasan Özvarnalı ilkokulu'nda çekilen görüntüde çocuklar aynı şekilde Mustafa Kemal büstüne secde ettirilmişti.

Müslüman halkın çocuklarına eğitim veren sözde öğretmenler, Allah’tan başkasına secde etmeyi ve kula kulluğu öğretmesi büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Önceki yıllarda da aynı görüntüler yaşanmasına ve büyük tepkiyle karşılanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 2021 yılında ilkel toplumların putperest ayinlerine benzer gösteriler hazırlanarak sahnelenmişti.