Aksa Orduları Beklerken, Türkiye Dünya Kupası’na Kalkan Oluyor
05 Ekim 2022

Aksa Orduları Beklerken, Türkiye Dünya Kupası’na Kalkan Oluyor

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığının işgali ve zulmü altındaki Filistinli Müslümanlar, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Aksa’yı ziyaretinde “Buraya Osmanlı gibi gelin” diyerek orduları çağırırken Ankara, Katar’da gerçekleştirilecek Dünya Kupası’na kalkan olmak için ordularını kışladan çıkarıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), 22'nci FIFA Dünya Kupası dolayısıyla Katar'da gerçekleştirilecek 'Dünya Kupası Kalkanı Harekatı'nda görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.

TBMM Başkanlığı’na sunulan tezkerede, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 22’nci FIFA Dünya Kupası’nın, 2 Aralık 2010’da yapılan oylama sonucu, Katar’da yapılmasına karar verildiği hatırlatıldı. Organizasyona dünya genelinden 1 milyon kişinin üzerinde katılım beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

  • “Bu çerçevede düzenlenecek spor etkinliklerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini teminen Katar devleti Silahlı Kuvvetleri ile Katar devleti hükümeti tarafından davet edilen ülkelerden unsurların katılımıyla, ‘Dünya Kupası Kalkanı Harekatı’ müştereken icra edilecektir.

  • ‘Dünya Kupası Kalkanı Harekatı’, 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun, başarılı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi maksadıyla, organizasyonun güvenliğini etkileyebilecek başta terörizm olmak üzere çeşitli tehdit unsurlarına karşı Katar devleti sınırları, kara, hava ve deniz yetki alanlarında gerekli tedbirlerin Katar devleti ve katılımcı ülkeler tarafından müştereken teşkil edilecek ‘Görev Kuvveti’ vasıtasıyla alınması suretiyle icra edilecektir.

  • Katar devleti hükümeti, bahse konu harekat çerçevesinde dost ve müttefik ülkelerden silahlı kuvvetlere ait unsurlar ile katkıda bulunmalarını talep etmiş olup; ülkemizden de aynı kapsamda talepte bulunmuştur. ‘Dünya Kupası Kalkanı Harekatı’na ülkemizin yanı sıra ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ve Pakistan’ın askeri unsurlarıyla katkıda bulunmaları söz konusudur.”

Filistinli Müslümanlardan Mescid-i Aksa'da Çavuşoğlu'na “Normalleşme” Protestosu: Mescid-i Aksa Türkiye'nin Ordularını Bekliyor!

“İsrail” ile “normalleşme” görüşmeleri sırasında Filistin'i de ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'da yaşlı bir Müslümanın tepkisiyle karşılaşmıştı.

Yaşlı adam, Mescid-i Aksa'yı ziyaret esnasında Çavuşoğlu'na "Mescid-i Aksa bütün Müslümanlara haykırıyor ve diyor ki; Ey Ümmetim! Gelin ve beni kurtarın! Müslümanları burada kurtarıcılarımız olarak karşılamak istiyoruz. Mescid-i Aksa tehdit altında, parçalamakla tehdit ediliyor. Onu yıkmak istiyorlar. Mescid-i Aksa'nın ne ‘normalleşme’ ve iş birliği ziyaretlerine ne de güvenlik önlemlerine tahammülü yok! Mescid-i Aksa Türkiye'nin ordularını bekliyor. Allah bütün Müslümanları mübarek kılsın. Kudüs halkının mesajı ve Abdülhamid'in vasiyeti budur. Sizler Kanuni ve Sultan Fatih'in torunlarısınız. Buraya fatihler olarak gelmenizi istiyoruz” ifadeleriyle muhasebe ederek çağrıda bulunmuştu.