
Fidan, Kur’an-ı Kerim’e Saldırıları İİT İle Bertaraf Etmeyi Düşünüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, son olarak Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara yönelik bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve etkisiz kınama mesajlarıyla bilinen İİT’nin (İslam İş Birliği Teşkilatı) harekete geçirilmesi mesajını verdi.
Dışişleri Bakanı Fidan, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara ilişkin Irak, Suudi Arabistan, Mısırlı mevkidaşları ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile telefonda ayrı ayrı görüştü.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde Fidan, bugün İsveç'in başkenti Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği’nin önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırı çerçevesinde Avrupa’da her geçen gün artmakta olan İslam karşıtlığı ve İslam dinine yönelik nefret suçlarına ilişkin İslam İş birliği Teşkilatı’nın (İİT) harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirleri ele aldı” detayı yer aldı.
Ankara'nın ileri sürdüğü İİT ile hareket edilerek kınama dışında hangi yaptırım ya da icraatın gerçekleştirileceği henüz bilnmiyor.
Ankara, İsveç’e NATO’ya üyelik için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla yeşil ışık yakıp, el sıkışırken, elinde veto kartı olmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırıları önleyemiyor. Bu saldırılar kınama mesajlarıyla geçiştirilirken şu ana kadar ciddi bir adım atılmadı.
Daha önce de Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde defalarca Kur'an-ı Kerim yakılmasına rağmen Anakara, bu saldırılardan sonra İsveç'e yaptırım uygulamaktan ziyade NATO'ya üyelik görüşmeleri kapsamnında ilişkileri daha da güçlendirmeye devam etmişti.
İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e Saldırılar
Rasmus Paludan’ın üst üste gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak saldırılar sonrası Ankara dahil diğer İslam beldelerinin yönetimleri ve İİT icraat yerine etkisiz kınama mesajlarıyla mukabele edince İslam’a ve kutsallarına yönelik saldırılar hız kazandı.
Son olarak İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.
Bunun üzerine Bağdat yönetimi, İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini istedi.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı en güçlü şekilde lanetleyen bir kınama mesajı daha yayımladı.
Irak asıllı Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi








