Faize Acı İlaç Diyen Zihniyet Çıkarcı Bir Zihniyettir
25 Kasım 2020

Faize Acı İlaç Diyen Zihniyet Çıkarcı Bir Zihniyettir

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun dün gerçekleştirdiği Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nda Merkez Bankası’nın faiz yükseltme kararına “gerekirse acı ilaç içeceğiz” diyerek cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ele alındı.

Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarında yaşanan görev değişimlerinden sonra hükümetin duyurduğu yeni ekonomi reformu kapsamında ilk olarak MB politika faizinde artırım yapmış ve faizleri %15’e kadar çıkarmıştı. Konuşmalarında devamlı faiz artırımına karşı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan MB’nın bu yeni faiz artırımını “gerekirse acı ilaç içeceğiz” sözleri ile değerlendirmişti.

İşte Erdoğan’ın bu sözleri Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosunun Gündem Değerlendirme Toplantısında ele alındı ve Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar**, “Faize Acı İlaç Diyen Zihniyet Çıkarcı Bir Zihniyettir”** diyerek yorumladı.

Mahmut Kar toplantıda CB. Erdoğan’ın iki gün içinde birbiri ile çelişen açıklamalarına vurgu yaptı ve Erdoğan’ın bir gün önce “faiz iş adamlarını iflasa sürüklüyor” dediğini ertesi gün çıkıp “gerekirse acı ilaç içeceğiz” diyebildiğini ifade etti. Kar Erdoğan’ın bu açıklamalarını şu sözler ile değerlendirdi: “Faiz zehrine acı ilaç diyen bir zihniyet çıkarcı bir zihniyettir. Faizden şifa bekleyen zihniyet Allah’tan korkmayan bir zihniyettir. Meydanlarda, kürsülerde faize cephe aldığını haykırdıktan sonra faizden medet umanlar kapitalizme teslim olmuşlar demektir.”

Mahmut Kar ayrıca MB’nın bu faiz artırımını kimlerin istediği ve nelere mal olacağı hakkında da değerlendirme yaptı ve bunun faturasının halka kesileceğini iddia etti. Kar şu ifadeler ile hükumete yüklendi: “Şimdi söyleyin bakalım bu acı ilacın reçetesini kim yazdı? İktidarınızı çepeçevre kuşatmış koltuğunuzu varlıklarına dayadığınız kapitalist, tekelci sermaye grupları mı yazdı. Peki ya, bu acı ilacın faturasını kim ödeyecek? Vatandaş ödeyecek, halk ödeyecek. Siz dertlere deva olmayacak bu ilacın faturasını halka keseceksiniz. Çünkü siz yalancısınız, siz çıkarcısınız…”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu tarafından her hafta Salı günü gerçekleştirilen Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda bu hafta ayrıca, İktidarın Hukuk ve Ekonomi Reformu, CB. Erdoğan’ın Yeni AB Açılımı, Yeni Koronavirüs Tedbirleri ve Öğrenmenler Günü hakkında de değerlendirmeler yapıldı.

#KapitalizmÇöktüÇözümİslam