Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Silahlı Saldırıda Öldürüldü
31 Aralık 2022

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Silahlı Saldırıda Öldürüldü

Köklü Değişim Medya

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde meydana geldi. Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıkan Sinan Ateş ve Selman Bozkurt, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Sinan Ateş, başına isabet eden kurşunla ağır, yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt da omzundan hafif şekilde yaralandı.

Olay yerinde 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan Ateş, ardından hastaneye kaldırıldı.

Ateş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ateş'in cenazesi, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görgü tanıklarının verdikleri ifade şöyle: "Saldırgan motosikletle geldi, bir kişiydi. Diğer taraftakiler 2 kişiydi. Biri yaralıydı, yerde yatıyordu. Silahla birbirlerine ateş açtılar. Her yer mermi kovanıyla doldu. Ben sesleri duyunca kaçtım, yere toprağın üzerine yattım"

Ankara Valiliği: 3 Kişi Gözaltında

Öte yandan, Ankara Valiliğince, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin saldırının faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Çankaya İlçemizde meydana gelen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi olayının faillerinin tespit ve yakalanmasına yönelik çalışmalar olayın olduğu andan itibaren büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Valilikten daha sonra yapılan açıklamada ise, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamaya göre; gözaltına alınanlardan birinin cinayetin faili olduğu değerlendiriliyor.

Dün akşam meydana gelen saldırı sonrası henüz Milliyetçi Hareket Partisi ve Devlet Bahçeli tarafından herhangi bir açıklama ya da taziye mesajı yayımlanmadı.