Ermenistan’da Protestocular Paşinyan’ın İstifasını İstedi
15 Eylül 2022

Ermenistan’da Protestocular Paşinyan’ın İstifasını İstedi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Ermenistan'ın provokasyonu sonucu Azerbaycan'la cephe hattında yaşanan ve ciddi kayıplar verildiği şiddetli çatışmaların ardından Başbakan Nikol Paşinyan karşıtı protestocular, hükümetin istifası için başkent Erivan’daki meclis binası önünde toplandı.

Ermenistan'daki NEWS.am haber ajansındaki habere göre, 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları gündüz saatlerinde meclis önünde toplandı ve Başbakan Nikol Paşinyan'ı protesto etti.

Protestocular Paşinyan'a güvenoyu verilmemesini isteyerek hükümetin istifasını istedi.

Polis, protestocuları önlemek için meclis girişindeki sokağı trafiğe kapatırken, gün içinde yaşanan gerginliğin ardından akşam saatlerinden itibaren meclis önündeki gösterici sayısı arttı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, protestocular önünde toplandıkları meclis binasının kapılarını kırmaya çalıştığı objektiflere yansıdı.

Görüntülerde, Başbakan Nikol Paşinyan aleyhinde slogan atarak istifa çağrısı yapan protestocuların, polis bariyerini aşmaya çalıştığı yer alıyor.

Paylaşımlarda, Paşinyan'ın dün mecliste yaptığı konuşmasındaki Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamak istediği şeklindeki ifadelere göstericilerin tepki gösterdiği ifade ediliyor.

Göstericiler salı günü de Parlamento binasının dışında protesto düzenlemişti.

"Çatışmalarda 105 Ermeni Askeri Öldü"

Bugün Ermenistan Parlamentosunda konuşma yapan Paşinyan, Azerbaycan ile Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin, Rusya’dan askeri yardım istediklerini duyurmuştu.

Paşinyan, Azerbaycan ile çatışmaların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde tartışılması için diğer ortaklarına müracaat ettiklerini de açıklamıştı.

Paşinyan, Ermenistan ordusundaki kayıplara ilişkin de bilgi paylaşarak, "Güncel verilere göre, bugüne kadar 105 asker öldü" açıklamasında bulunmuştu.

Azerbaycan yönetimi, Ermenistan’ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu duyurmuştu.