"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Erdoğan’a Hakaret Edilince Büyükelçi Bakanlığa Çağrıldı
19 Eylül 2020Köklü Değişim Medya

Erdoğan’a Hakaret Edilince Büyükelçi Bakanlığa Çağrıldı

Köklü Değişim Medya

Dışişleri Bakanlığı, Yunan medyasında Erdoğan’a hakaret içeren haber üzerine hemen harekete geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir Yunan gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili küfür içeren manşeti üzerine Yunan Büyükelçiyi bakanlığa çağırdıklarını duyurdu. Bu tür hakaretler Batı medyasında sık sık tekrarlanıyor ve bu çirkin fiiller ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriliyor. Kısa süre önce Fransa’da Charlie Hebdo paçavrasının Rasulullah’a hakaret içeren karikatürleri yayımlamasına rağmen, Fransa Büyükelçisi Bakanlığa çağrılmamıştı.

Çavuşoğlu, Yunanistan'da Demokratia Gazetesi'nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve küfür içeren bir manşet kullanmasıyla ilgili, "Yunan gazetesi çok alçakça bir manşet attı. Yunan Büyükelçiyi (Michael-Christos Diamessis) bakanlığa çağırdık ve en sert şekilde tepkimizi gösterdik” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Yunan gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır hakaret ve küfür içeren bir manşet kullanılmasıyla ilgili, Çavuşoğlu, "Maalesef bugün bir Yunan gazetesi ağza alınmayacak şekilde son derece alçakça bir açıklama yaptı, manşet attı. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdik. Yunan Büyükelçiyi (Diamessis) bakanlığa çağırdık ve en sert şekilde tepkimizi gösterdik" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in de bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'la görüştüğünü söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu aslında maalesef ne kadar alçaldıklarını gösteriyor. Bu seviyeye düşülmemesi gerekiyor. Bizim gazetelerimizde, basın yayın organımızda herhangi bir Yunan siyasetçiye veya başka bir siyasetçiye eleştiri olur, bazen ağır eleştiri olur. Basın özgürlüğü çerçevesinde bizi de eleştiriyorlar. Bu da doğal. Bazen daha da ağır eleştiriler oluyor, üzülüyoruz ama bu olabilir. Bu, basın özgürlüğü çerçevesinde olabilir ama hakaret basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmemelidir."

**Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'**ndan yapılan açıklamada ifade özgürlüğünün koruma altında olduğunu ancak "Saldırgan dil kullanımı ülkemizin siyasi kültürüne aykırı, ancak kınanabilir." denildi.

Çavuşoğlu ise "Eğer bunu basın özgürlüğüyle bağdaştırmıyorlarsa, o zaman hukuki olarak da gerekeni esasen yapmak onların sorumluluğundadır" dedi.

İletişim Başkanlığının da gerekli girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bugüne kadar Türkiye ile ilgili meselelerinde olumlu bir adım atamaması ya da cesur davranamamasının sebebi de işte bu kamuoyu ve kamuoyunun duygusunu yansıtan basındır" diye konuştu.

Çavuşoğlu, bu konuya ilişkin gerekli işlemlerin de yapılacağını belirtti.

"Yeni Bir Maceraya Atılmanın Anlamı Yoktur"

Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesine ilişkin yaptığı açıklamada ise "Biz (Kıbrıs meselesinde) artık federasyon için müzakere etmeyeceğimizi defalarca söyledik." dedi.

Federasyon için artık ucu açık, sonuç alınmayacak maceraya giremeyeceklerini belirttiklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"*Bir daha kaldığımız yerden başlamamız mümkün değil. Crans-Montana'nın (*BM gözetiminde İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında 2017 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs görüşmeleri) başladığı yerden müzakerelere başlamamız mümkün değil. Artık o müzakere bitmiştir, başarısız olmuştur. Başarısız olacak yeni bir maceraya atılmanın anlamı yoktur."