Erdoğan, Suriye’deki Saldırılara İsim Vermeden Tepki Gösterdi
12 Ekim 2021

Erdoğan, Suriye’deki Saldırılara İsim Vermeden Tepki Gösterdi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de Rusya’nın kontrol ettiği bölgelerden TSK’ya yönelik saldırılar hususunda “Artık tahammülümüz kalmamıştır” mesajı verdi. Erdoğan toplantıda ayrıca **Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’**nın isminin değiştiğini de kamuoyuna duyurdu.

Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır” dedi. Bilindiği üzere bu saldırılar Rusya’nın kontrolündeki topraklarda bulunan PYD/PKK ve bizzat Rus uçakları tarafından düzenleniyor ve TSK uzun zamandır hedef alınıyor. Bu saldırıların devam etmesi, Putin ile Erdoğan arasında kısa süre önce gerçekleşen ve basına bilgi verilmeyen Soçi zirvesinin bir fiyasko olduğu iddialarını doğruluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/PYD’ye binlerce tır silah veren ABD’ye her fırsatta dost ve müttefik, muhafaza eden Rusya’ya da dostum demeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda Suriye’deki saldırılar ilgili söylemleri öne çıktı.

Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır" uyarısında bulundu.

"Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız" ifadelerini kullanan Erdoğan’ın açıklamalarından diğer öne çıkan başlıklar şöyle:

Ekonomi ve Fiyat Artışları

Dünyada enerji başta olmak üzere emtia yani altın, gümüş, petrol gibi ürünler ve gıda fiyatlarında fahiş artışlar yaşandığı bir dönemde pek çok ülkede pahalılık yanında ciddi ürün kıtlığı olduğunu ileri süren Erdoğan, “Türkiye ise, vaktinde aldığı tedbirler ve güçlü altyapısı sayesinde, bu sıkıntılara ya tamamen uzaktır ya da çok sınırlı bir şekilde maruz kalmaktadır. Fiyatlaması küresel düzeyde yapılan ürünlerdeki fahiş artışları, içeriye sınırlı bir düzeyde yansıtarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Buna rağmen fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımızı ve üreticilerimizi korumak için de her türlü tedbiri alıyoruz. Kamu işçi ve memur sözleşmelerinde yaptığımız yüksek artışlar, bu anlayışın bir yansımasıdır” diyerek hükümetin icraatlarını savundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismi “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” Olarak Değiştirildi

İklim krizini tüm insanlığın ortak meselesi olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, Paris İklim Anlaşması’nın kabul edilmesinden övgüyle bahsederek, "Bu vesileyle iklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeyi kararlaştırdığımız yeni yapısal düzenlemelerin müjdesini de milletimizle paylaşmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ismini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu oluşturuyoruz. Bu bakanlığımıza bağlı olarak altında ilgili tüm birimlerin yer alacağı bir İklim Değişikliği Başkanlığı kuruyoruz. Konu ile yakın ilişkisi sebebiyle halen Tarım ve Orman Bakanlığı’mıza bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nü de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlıyoruz. Bu kurumlarımız Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili sorumluluklarını da yerine getirmeyi sürdürecektir.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, “Göç İdaresi Başkanlığı” Oldu

“Bir diğer kurumsal reformu da göç konusunda yapıyoruz” diyen Erdoğan, “İçişleri Bakanlığı’mıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün statüsünü yükselterek Göç İdaresi Başkanlığı haline dönüştürüyoruz. Böylece ülkemizin göç konusunda çok daha kapsamlı, etkin ve hızlı hareket edebilmesini sağlayacak kurumsal kapasiteyi oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.