Erdoğan, Filistin’i İşgal Eden Katil “İsrail” Başbakanı Lapid İle Görüştü
21 Eylül 2022

Erdoğan, Filistin’i İşgal Eden Katil “İsrail” Başbakanı Lapid İle Görüştü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Filistin’i işgal eden ve Müslümanları katleden “İsrail”in başbakanı Yair Lapid ile görüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden Erdoğan, Türkevi'nde Lapid ile bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan görüşmeye dair Ankara, bir açıklamada bulunmadı. Bilindiği üzere ABD’nin başlattığı “normalleşme” kampanyası kapsamında Türkiye ve “İsrail” görüşmelere hız vermişti. Erdoğan, Ankara’da gasıp Yahudi varlığının Cumhurbaşkanı Herzog’u resmi törenle ağırlamıştı. Öte yanadan “İsrail”, önceki gün Ankara’ya büyükelçi atadığını duyurmuştu.

Hamas’ın Elinde Tuttuğu İki “İsrailli” Esir Gündeme Geldi

“İsrail” başbakanlık makamından yapılan açıklamada, Hamas’ın elinde tuttuğu iki “İsrail” vatandaşının salıverilmesi konusu öncelikle gündeme geldi.

Açıklamaya göre Lapid, bu iki “İsrail” vatandaşının ülkeye geri getirilmesinin kendileri için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

İran ile olan endişelerini de dile getiren Lapid, Erdoğan’a özellikle iki ülke arasında istihbarat alanında süren iş birliğine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

“İsrail” cezaevlerinde çocuklar da dahil Filistinli Müslümanı esir tutarken, Lapid’in iki “İsrailli” esirin salıverilmesi için Erdoğan’la görüşmesi ve istihbarat paylaşımı ilişkilerin niteliğini ve seviyesini ortaya koyuyor.