Erdoğan, Yine BM’yi Hedef Aldı: “Bunun Adı Acizlik”
15 Ekim 2024

Erdoğan, Yine BM’yi Hedef Aldı: “Bunun Adı Acizlik”

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından düzenlenen basın açıklamasında, ‘İsrail’in saldırganlığına göz yumduğu gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni de eleştirdi, ABD ve Batı’nın desteğini alan ‘İsrail’in bölgedeki saldırganlığının süreceğini söyledi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“‘İsrail’in Gazze’de durmayacağını, gözünü bölgedeki diğer ülkelere dikeceğini ilk günden beri her fırsatta ifade ettik. ‘İsrail'in Lübnan'a yönelik başlattığı son saldırılar endişelerimizin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Netanyahu kabinesinden yapılan açıklamalar, ‘İsrail’in, Lübnan’ı işgalle yetinmeyeceğini de net bir şekilde ifade ediyor. ‘İsrail’ tankları UNIFIL bölgesine giriyor, Barış Gücü askerlerine saldırıyor ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tüm bu haydutlukları tribünden sadece seyrediyor. Bunun adı acizliktir, ‘İsrail’ saldırganlığına teslim olmaktır”

Erdoğan, Muhalefetle Yumuşama Sürecine Sahip Çıktı

“Her kim yumuşama iklimini baltalamak için hamle yapıyorsa milletimize kötülük yapıyordur”

Erdoğan, Başta 2023’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde rakibi olan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere 31 Mart seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı normalleşme ve yumuşama sürecine eleştirel yaklaşanları da eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim siyasetten topluma yayılan yumuşama iklimini baltalamak için hamle yapıyorsa kesinlikle Türkiye'nin iyiliğini istemiyor demektir. Her kim siyasi hırslarını ve ideolojik ön kabulünü bir kenara koyamıyorsa milletimize kötülük yapıyor demektir” eleştirisinde bulundu.

“Türkiye Son Dönemde Siyasette Bir Yumuşama İklimine Girdi”

Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“Siyasi aktörler arasında bilhassa milli meselelerde ortak paydada buluşma arayışları artmaya başladı. Eş zamanlı olarak bu atmosferi henüz meyveye durmadan zehirlemeye yönelik girişimler de arttı. Partisi tarafından dışlanmış hatta istenmeyen adam ilan edilmiş, kimi eski siyasetçilerin ekran ekran dolaşıp, kutuplaştırıcı söylemlerle sağa sola sataşması, yumuşama atmosferini provokatif ifadelerle hedef tahtasına koymasını asla iyi niyetli bilmiyoruz.”

Anayasa Tartışmaları: “Anayasa'nın İlk 4 Maddesiyle İlgili Herhangi Sorunumuz Yok”

“12 Eylül rejiminin silah dipçiği ile millete dayattığı Anayasa’nın Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Önyargıların esiri olarak ileri demokrasi hedefine ulaşılamayacağını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Tüm siyasi partilerin yeni Anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı’nın herhangi sorununun olmadığını, ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların da sürece katkı sağlamadığını tekraren ifade etmek istiyorum.”