Erdoğan, Katılım Bankalarının İsmini Değiştirerek Helal Algısı Oluşturulabileceğini İleri Sürdü
03 Ekim 2022

Erdoğan, Katılım Bankalarının İsmini Değiştirerek Helal Algısı Oluşturulabileceğini İleri Sürdü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, ekonomide yaşanan kötü gidişatı “Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldıItalic” ifadeleriyle sabotaj olarak nitelerken, Katılım Bankalarının ismini Katılım Finans Kurumu şeklinde değiştirilerek helal algısına dönüştürülebileceğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-“Son 8-9 yıldır Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Bu sinsi saldırıların son mermisi ekonomimize sıkıldı.

-Bu tabloyu değiştirmek için çok önemli politikaları devreye aldık. Katılım Finans'ın hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Üzüntüyle belirtmek isterim ki katılım finans potansiyelinin ve hak ettiği yerin çok gerisinde. Türkiye gibi insanların dini hassasiyetlerinin yüksek olduğu bir ülkede, Katılım Finans'ın doğru tespit etmeli, çözümü ona göre belirlemeliyiz. Katılım Finans kuruluşlarının bankalardan bir farkı olmadığına ilişkin genel bir algı toplumda yer etmiş. Bu algının dönüşmesinin ilk adımı, hala kullanılan Katılım Bankası isminin Katılım Finans Kurumu şeklinde değişmesi olabilir.

_-Paylaşımı, üretimi ve ahlaki değerleri önceleyen finans araçlarının başında katılım finans sistemi geliyor. Katılım finansın yıldızı, risk paylaşımı, ahlaki vurgularıyla giderek daha çok parlamaktadır. Türkiye ekonomi modelinin başarıya ulaşmasında finansal sistemimizdeki alternatif araçlar ve ürün çeşitliliğinin gelişmesinin önemli faydası vardır.” _