Erdoğan: “Ermenistan’la Normalleşme Süreci İyi Değerlendirilmeli”
21 Ekim 2022

Erdoğan: “Ermenistan’la Normalleşme Süreci İyi Değerlendirilmeli”

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a düzenlediği kısa ziyarette Aliyev ile bir araya geldi. Erdoğan, Karabağ’daki tahrip ve yıkıma dikkat çektiği konuşmasında Ermenistan ile normalleşme süreçlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi. Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliğinin bundan sonra daha da güçleneceğini söyledi.

Ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi:

"_Ermenistan'ın Karabağ'ı ne hale getirdiğini Batı görmek istemiyor. İşgal döneminde şu Cebrail'i ne hale getirmişler. Batı neler yapıldığını biliyor. Lahey Adalet Divanı'na getirerek tazminini istemek lazım. Bu suretle bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Batı'yı dünyanın iyi tanıması lazım. İşgalde tahrip edilen bu bölgeler Azerbaycan tarafından yeniden ihya ediliyor.

Azerbaycanlı kardeşlerimizin azad edilen topraklara yeniden dönmeye başlaması bizleri sevindiriyor. Azerbaycan vatandaşlarının öz vatanlarına olan hasreti sona ermiştir. Çok kısa zamanda tarımda bu bölgede ciddi neticeler alınacaktır.

Çok daha önemli çok daha dev projeleri gerçekleştirmeye hazırız. Karabağ eylem planı çerçevesinde tarım ve akıllı şehirler konusunda Türkiye olarak Azerbaycan'ın yanındayız. Azerbaycan 30 yıldır verilmeyen hakkını geri almıştır.

Azerbaycan-Ermenistan ile Türkiye-Ermenistan normalleşme süreçleri birbirini destekleyecek şekilde ilerliyor, bu fırsat en iyi şekilde değerlendirilmeli_."

Zengilan Uluslararası Havalimanı Açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme öncesi Aliyev ile birlikte Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın açılışını yaptı. Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı. Havalimanının resmi açılışı, Erdoğan ve İlham Aliyev'in katıldığı törenle yapıldı. İki lider, açılışın ardından havalimanı binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı, Akıllı Tarım Köyü Projesinin İlk Etabının Açılışı ile Kumlak Tren İstasyonu Temel Atma törenine de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının ardından özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'dan Türkiye'ye geri döndü.