Erdoğan’dan İşgalci “İsrail”e Sıcak Dostluk Mesajı
21 Mart 2023

Erdoğan’dan İşgalci “İsrail”e Sıcak Dostluk Mesajı

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail” Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesinde sıcak dostluk mesajları verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, dün akşam gerçekleşen görüşmede, “İsrail” Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Ramazan tebriğinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Musevilerin Nisan ayında gerçekleşecek Hamursuz Bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde gösterdiği dayanışma ve destek dolayısıyla “İsrail” Cumhurbaşkanı Herzog’a teşekkür ederek, Türkiye-“İsrail” arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik kararlılığı muhafaza ettiklerini belirtti.

Ramazan ayının yaklaşmakta olduğu bu günlerde Batı Şeria’da artan saldırı ve şiddet eylemlerinden derin kaygı duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın tarihi statüsü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditlere izin verilmemesinin önemli olduğunu söyledi.

Filistin topraklarını işgal eden gasıp Yahudi varlığı hemen hemen her gün Batı Şeria’da düzenlediği kanlı baskınlarla kadın, çocuk ve yaşlıları katledip, yeni işgal planlarını açıklarken, Ankara da ABD’nin başlattığı “normalleşme” rüzgarına kapılıp, “İsrail” ile dostluğu derinleştirmeyi sürdürüyor.

Nablus, Cenin ve Huvara kasabasında vahşi baskınlar düzenleyen Yahudi varlığının katliam ve işgallerine “normalleşme” anlaşmaları ile meşruiyet kazandırılıyor. Topraklarını işgalden korumak için mücadele eden Müslümanlar ise terörizm ile suçlanıyor. Yavuz hırsız “İsrail” ev sahibini bastırırken, İslam beldelerindeki yöneticiler de hırsızla ilişkileri ilerleterek gayrı meşru varlığa meşruiyet kazandırmaya çalışıyor.