Endonezya Yönetimi, Arakanlı Müslümanları Yunan Taktiği İle Ölüme İtiyor
30 Aralık 2021

Endonezya Yönetimi, Arakanlı Müslümanları Yunan Taktiği İle Ölüme İtiyor

Mepa News

Köklü Değişim Medya

Endonezya yönetimi, 120 Arakanlı Müslümanı taşıyan tekneyi Yunan taktiği kullanarak uluslararası sulara geri itecek.

Endonezyalı yetkililerden yapılan açıklamaya göre, insan hakları kuruluşlarının itirazlarına rağmen, söz konusu tekne açık denize geri itilecek.

İnsan hakları kuruluşları ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, hasar gören ve batma riski olduğu tahmin edilen teknedeki sığınmacıların tahliye edilmesi için Endonezya'ya çağrıda bulunuyordu.

26 Aralık’ta Endonezya'ya bağlı Açe kenti kıyılarında görülen teknede 60 kadın, 51 çocuk ve 9 erkek sığınmacının bulunduğu ifade ediliyor.

28 gündür denizde bulunan tekneye Endonezyalı balıkçılar tarafından su, gıda ve kıyafet yardımı yapılmıştı. Endonezyalı halkın yardımlarına rağmen devletin sığınmacıları ölüme terk etmeye çalışması dikkat çekti.

Teknenin Endonezya sularından Malezya'ya doğru gönderileceği ifade edildi. Malezya'nın da sığınmacıları kabul etmesi beklenmiyor.

Myanmar'da ordu ve Budist çetelerin zulmünden kaçan Arakanlı Müslümanları, bölgedeki Bangladeş, Endonezya ve Malezya gibi İslam beldelerinin başında bulunan hain yeneticiler de kabul etmiyor.