EKONOMİ İYİ İSE ASKIDA EKMEK KİMİN İÇİN!
28 Ekim 2020

EKONOMİ İYİ İSE ASKIDA EKMEK KİMİN İÇİN!

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu tarafından rutin olarak düzenlenen haftalık gündem değerlendirme toplantısı dün akşam gerçekleştirildi.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu üyesi Muhammed Emin Yıldırım tarafından sunulan değerlendirme toplantısında, ekonomideki kötü gidişi kabullenmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçim sıkıntısı içindeki vatandaşlara keyif çayı vermesi eleştirilerek Bahçeli’nin askıda ekmek kampanyasının kim için olduğu soruldu. Toplantıda ayrıca Yahudi varlığı ile normalleşme kararı alan ve Sudan halkının altın servetlerini sözde ‘terör tazminatı’ olarak Amerika’ya hibe eden Sudan rejiminin ihanetlerine değinildi.

Muhammed Emin Yıldırım’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Bu hafta başı itibariyle Türk Lirası dolar karşısında hızlı bir erime daha yaşadı ve bu erime ile dolar karşısında %1,5 daha fazla değer kaybetti. Bu ne demek biliyor musunuz? Doların TL karşısında her 10 kuruş artması demek Türkiye’ye 43 milyar lira maliyet ekliyor demek. Bu haftaya başlarken sadece bir günde 43 milyar lira maliyet sırtımıza yüklendi. Bu maliyet Türkiye’deki 500 sanayi şirketinin yıllık toplam karına tekabül ediyor. Hani, iktidar bir taraftan Anadolu şehirlerinde, yıllar önce açılmış aktif faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli işletmeleri yeni fabrika açıyoruz diye duyuruyor ya, ekonomimiz uçuyor, yeni istihdam alanları açıyoruz diye canlı yayınlarla açılışlar yapıyor ya, aslında yeni fabrika falan açtığı falan yok da bari TL’nin erimesini durduramadığı için yeni borç yükü getirmese… Çünkü bu yeni borç yükü kimin sırtına biniyor, halkın sırtına biniyor, devlet halktan vergi toplayacak sonra da borç ödeyecek. Tabi TL’yi erittiği gibi borcu eritme becerisine sahipse…

Kıymetli Müslümanlar!

Biliyorsunuz daha yeni bir iki gün evvel vergi ve SSK borçlarının yapılandırılması teklifi meclis komisyonda kabul edildi. Komisyonun kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilecek peşinden vergi ve SSK borçlarının yapılandırılmasına başlanacak. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları ve KYK borçları da yapılandırma kapsamında olacak. Vergi kalemlerini say say bitmiyor…

İktidar ekonomiyi yönetemiyor, alamadığı vergi borçlarını, daha doğrusu halkın, esnafın ödeyemediği vergi borçlarını nasıl bir yapılandırma ile alıp günü kurtarırım onun hesabını yapıyor. Haydi diyelim eski vergi borçlarını yapılandırarak bir şekilde aldın günü kurtardın, yarın ne olacak, insanlar yine vergisini ödeyemeyecekler. İşletmeler kapılarına kilit vuruyor, kapanan fabrikaların haddi hesabı yok, işverenler bankalara kredi borçlarını ödeyemiyorlar, borsa 8000 puan geriledi. Dolar karşısında TL’nin erimesini durdurması için Merkez Bankası’nın faiz artırımı yapması lazım diğer taraftan Cumhurbaşkanı indirim istiyor ki halk banklara kredi almaya koşsun.

Bu faiz belasının ne kadar kötü ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu maalesef hala göremiyorlar, indirseler olmuyor artırsalar olmuyor. Durum böyleyken birde halkın derdi ve içinde bulunduğu durum ile adeta alay ediyorlar. İktidarın ortağı olan iki parti lideri yani Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli vatandaşın ekmek kavgası ile alaya alırcasına işler yapıyorlar. Görmüşsünüzdür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya gezisinde otobüsten halka çay dağıtırken bir vatandaş servis minibüsçülerinin derdini, sıkıntısını iletti Cumhurbaşkanı’na “Efendim eve ekmek götüremiyoruz zor durumdayız” dedi. Cumhurbaşkanı ise vatandaşa “bu laf bana çok abartılı geldi” diye cevap verdi.

Sayın Cumhurbaşkanı bizim Anadolu’da eve ekmek götürmek demek sadece eve somun ekmek götürmek demek olarak anlaşılmaz. Eve ekmek götürmek demek evin nafakasını, mutfak ihtiyaçlarını karşılamak demektir. Bugün asgari ücretli çalışan insanlar nasıl geçiniyorlar biliyor musunuz? İki çocuklu 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafı 2 bin 384 lira. Yani bu açlık sınırında lazım olan para. Ya kira, faturalar, çocukların okul masrafları, giyim kuşam bunlar nasıl karşılanacak? Haydi diyelim ki sizin anladığınız gibi eve somun ekmek götüremeyecek kadar kötü durumda değil vatandaş… O halde Cumhur İttifakından olan iktidar ortağınız Bahçeli’nin askıda ekmek uygulamasına ne diyeceksiniz. Evine ekmek alamayacak kadar kötü durumda olan vatandaş yoksa, bu abartılı bir durumsa MHP ekmekleri askıya kimin için asıyor? Kuşlar için mi, yoksa kediler için mi?

Allahtan korkun düştüğünüz şu hale bakın, ekonomi çökmüş, vatandaş dert sıkıntı içinde siz bir taraftan derdini anlatmaya çalışanlara al keyif çayı iç diyorsunuz, diğer taraftan da askıya ekmek asıp oy toplamaya çalışıyorsunuz. Allah bu halkı sizin bu sömürü düzeninizin cenderesinden kurtarsın ve İslam’ın bolluğu ile bereketlendirsin inşallah…

Sudan Yahudi Varlığı İle İlişkilerini Normalleştirmeye Başladı.

Hatırlarsanız Ağustos 2020’de ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Sudan’ı da kapsayan Arap ülkeleri turuna çıkmıştı. Bu ziyaretlerin ardından gördük ki sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn Yahudi Varlığı ile ilişkileri normalleştirme kararı aldılar. Şimdi de Sudan, Yahudi varlığı ile ilişkilerini normalleştirmeye başladı. Üstelik bu iş Sudan ile de kalmayacak gözüküyor ABD’li yetkililer başka Arap ülkelerinin de sırada olduğunu açıklamaya devam ediyorlar. 22 Ekim 2020 günü ise Yahudi varlığından bir heyet Sudan’ı ziyaret etti ve ertesi gün aralarındaki ilişkileri normalleştirdikleri ilan edildi. Bundan önce ne oldu peki süreç nasıl yürüdü?

Trump, Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve "Sudan'daki yeni hükümet, ABD'li terör kurbanlarına ve ailelerine 335 milyon dolar ödemeye razı oldu. Bu para ödendiğinde, Sudan'ı 'Terörü Destekleyen Ülkeler' listesinden çıkaracağım." Dedi. Peşinden Sudan Maliye Bakanlığı, ABD'nin Sudan'ı "Terörü Destekleyen Ülkeler" listesinden çıkartmak için talep ettiği 335 milyon doları transfer ettiklerini açıkladı. Ülke halkı yoklukla mücadele ederken parayı nereden buldunuz sorusuna ise “Altın ihracatından elde ettiğimiz gelirleri kullandık." Diye cevapladı.

Ey zalim ve hain Yöneticiler Allah sizi kahretsin!

Amerika Afganistan ve Irak’ta Milyonlarca Müslümanı katlettiğinde hanginiz çıkıp ABD’den tazminat istediniz? Ülkedeki terör olaylarının arkasında bizzat ABD’nin olduğunu bildiğiniz halde, terör destekçisi devlete kendi teröristleri için tazminat ödüyorsunuz. Korkak olduğunuz kadar da hainsiniz. Sudan halkının malı olan altın servetinin gelirlerini Amerikalılara veriyorsunuz.

Kıymetli Müslümanlar

İşte yıllarca acı çeken mazlum bir milletin başına geçen zorbaların, insanların canı, kanı ve malı üzerinde oynadıkları komploların acı meyvesi bu... Şüphesiz Sudan halkı, bu cürme asla rıza göstermeyecektir. Bu entrikaları sahneleyenler, er ya da geç bunun bedelini ödeyecektir. Ya Ömer el-Beşir gibi efendileri onları bir paçavra gibi kaldırıp atacak, yahut Râşidî Hilâfet Devleti’nin kurulmasıyla karton devletçikleri yıkılıp gidecektir. Muhakkak ki bu, Allah için hiç de zor değildir.”

#KapitalizmÇöktüÇözümİslam

#Yüzyılınİhaneti