Doğu Türkistanlı Müslümanlardan Pekin’deki Olimpiyatlara Boykot Çağrısı
24 Ocak 2022

Doğu Türkistanlı Müslümanlardan Pekin’deki Olimpiyatlara Boykot Çağrısı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Çin’in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan 2022 Kış Olimpiyatları’nı protesto etmek amacıyla İstanbul Bakırköy’deki düzenledikleri gösteride boykot çağrısında bulundu.

Çin aleyhine sloganlar atan protestocular daha sonra yaptıkları basın açıklamasında, olimpiyat oyunlarının Çin'de düzenlenmemesi için uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

Çin’in, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yaparak, uygulamakta olduğu soykırım suçunu meşrulaştırmaya çabaladığını ifade eden Doğu Türkistan Spor ve Gelişim Derneği Başkanı Tahir Gökbayrak’ın açıklaması şöyle:

“İnsan Hakları, barış gibi evrensel değerlerin sembolü olan olimpiyat oyunlarının İnsan haklarının tamamını ihlal edip, soykırım suçu işlemekte olan Çin’de gerçekleşmesi, Doğu Türkistan STK’ları ve halkı olarak bizi derinden üzmekte ve kaygılandırmaktadır. Bizler, Doğu Türkistan’da soykırım suçu devam ederken, Pekin’de gerçekleşecek olan olimpiyatlara katılmayı Çin’in zulüm ve soykırımına destek vermek olarak görmekteyiz ve duyarlı insanların da meseleyi bu şekilde görmesini temenni etmekteyiz. Hür dünyadaki vicdanlı sporcuları bu soykırım olimpiyatlarını boykot etme çağrımızı yenilemekle birlikte Türkiye dahil Türk-İslam ülkeleri başta olmak üzere barış ve insan hakları yanlısı tüm ülkeleri soykırım olimpiyatını boykot etmeye çağırıyoruz. Ayrıca BM, AB, İslam İş birliği Teşkilatı, Türk Devletleri Teşkilatı gibi uluslararası kurum ve kuruluşları Çin’in Doğu Türkistan’da gerçekleştirmekte olduğu soykırım suçunu durdurmak için acilen göreve çağırıyoruz

ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere siyasi menfaatleri için Çin’de düzenlenmesi planlanan 2022 Kış Olimpiyatları’na karşı diplomatik olarak boykot kararı aldı. Kararın nedeni Çin hükümetinin Şincan’daki Uygurlar’a ve diğer azınlıklara yönelik hak ihlalleri olarak gösterilse de Müslüman katletmekte komünist Çin’le yarışan kapitalist Batı, bu zulümler üzerinden Çin’e baskı yapmaya çalışıyor.

Pekin’de 4 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları’na Türkiye katılacak.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.