Doğu Türkistan’da Orucu Yasaklayan Çin’den İstanbul’da İftar Daveti
05 Haziran 2018

Doğu Türkistan’da Orucu Yasaklayan Çin’den İstanbul’da İftar Daveti

Türkistan Press

Köklü Değişim Medya

Doğu Türkistanlı Bin kadar Uygurlu Müslüman, 4 Haziran’da Çin İstanbul Başkonsolosluğunun verdiği iftar davetini Beşiktaş’ta protesto etti.

Zorba Çin Hükümetinden Görülmemiş İki Yüzlülük

Çin Yönetimi Doğu Türkistan'da Müslümanlara Ramazan orucu ve diğer tüm ibadetleri yasaklarken ve yasakla yetinmeyip içki içmeye, domuz eti yemeye zorlamak suretiyle Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin inancına, milli değerlerine zarar verirken, Türkiye gibi kan, soy ve din bağı bulunan ülkelerdeki Uygur Türklerini iftar sofrasına davet edebiliyor. Aileleri Çinliler tarafından rehin tutulan Diasporadaki Uygur Türkleri ne yapacağını şaşırmış durumda.

Adeta Yüzsüzlük örneği gösteren Çin yönetimi Türk kamuoyunun gözünü boyamak ve Doğu Türkistan'daki zulmü örtbas etmek için 4 haziran 2018 tarihinde Beşiktaş'ta bulunan Shangri-La otelinde iftar yemeği düzenleyerek Uygur Müslümanları ile alay edercesine Doğu Türkistanlı 400 Öğrenciyi İftara davet etti.

Medya Suskun

Çin’in bu davetine karşı yüzlerce Uygur Türkü kadın, erkek ve çocuk ellerinde pankartlar ile Beşiktaş sahilinde İftar davetini protesto etti. İşgalci Çin'in Doğu Türkistan'daki baskı, zulüm, insanlık dışı cinayetleri ve soykırım uygulamalarını sert dille kınadı.

Türk medyasına da bir çağrıda bulunan Doğu Türkistanlılar “Türk medyası görevini iyi yapmalı ki Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımı, en azından oradaki Müslüman Türklerin nasıl bir zulümle karşı karşıya olduğunu kamuoyu görmeli ve duymalı” diyerek medya kuruluşlarına bir kez daha hatırlatmada bulundu. Akşam namazını kılan grup olaysız dağıldı.

Bu Çin Hükümetinin İlk İftar Daveti Değil

Bu tür iftar sofralarının İlk defa ve sadece İstanbul'da kurulmadı. 4 Mayıs Ankara'daki Urumçi Restoranı’nda ve 3 Haziran’da Dubai'de bulunan Kıtalar Otel’inde de Çin Başkonsoloslukları tarafından bölgede yaşayan Uygurlu Müslüman Türklerin şantaj ile İftara davet edildiği bildirildi.