Dilipak Davasında AK Parti  ve KADEM Uzlaşma Talebine Katılmadı
28 Aralık 2020

Dilipak Davasında AK Parti ve KADEM Uzlaşma Talebine Katılmadı

dilipak.com

Köklü Değişim Medya

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit Gazetesinde yayınlanan ‘AKP’nin Papatyaları’ isimli yazısından dolayı kendisine dava açan AK Parti ve KADEM’in savcılığın uzlaşma talebine katılmadıklarını açıkladı.

İslami camianın tanınan yazarlarından Abdurrahman Dilipak, Avrupa Konseyinin aileyi, nesli ve toplumu ifsat projesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayıp savundukları için Ak Parti ve KADEM’i eleştirmiş, LGBT derneklerinin yaydığı fuhşiyat’a sessiz kalınmaması gerektiğini söylemişti. Buna karşın, AK Parti Genel Başkanlığı, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve KADEM, 81 İlin tamamında söz konusu yazıda kendilerine hakaret edildiği gerekçesi ile Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’da tartışmalara müdahil olarak “AKP'nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla, bu tür yakıştırmalarının içine giren köşe yazarları noktasında da, tüm kadın kollarım adına ve tüm kadınlar adına kendilerini kınıyorum” şeklinde konuşarak Dilipak’tan şikayetçi olmuştu.

Erdoğan'ın tepkisinin ardından yeni bir açıklama yapan Yeni Akit gazetesi yazarı Dilipak, ''Bu LGBT fitnesine İstanbul Sözleşmesi'ne çanak tutan yeşil sermayeye karşı ne yapılıyor?' diyorum. Niye MÜSİAD'dan ses çıkmıyor? Ben üyeyim oraya, kendi aileme mi isnat ettiğimi düşünüyorlar? CHP bana bunu yapmadı. HDP bana bunun yapmadı. ÇYDD bana bunu yapmadı. Bunu yapanlar işte AK Parti içindeki AKP'liler'' ifadelerini kullanarak sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra ‘dilipak.com’ isimli internet sitesinden davanın seyrine ilişkin yazılı basın açıklaması yayınlandı.

Açıklamada özet olarak şu ifadelere yer verildi:

BASIN AÇIKLAMASI: AK PARTİ DAVASINDA YENİ GELİŞME AK PARTİ VE KADEM SAVCILIĞIN UZLAŞMA TALEBİNE KATILMADI

AK Parti Genel Başkanlığı, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve KADEM ile birlikte 81 ilin birlikte “Müşteki” sıfatı ile yazdığım yazı sebebiyle karşı davacı olmuştu. Bu davada AK Parti Genel Başkanlığını Av. Muammer Cemaloğlu, KADEM’i Av. Müjgan Siyah Çevik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lutfiye Selva Çam’ı Av. Nihan Turna Sakaltaş, Ş. Urfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçı Güven’i Av. Reşit Palalı, Yalova Kadın Kolları eski başkanı Melahat Yalçın’ı Av. Selihan Dicle Şimşek Battal, Hakkari İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Ertuş’u Av. Sabahattin Demir, Kastamonu il Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya’yı Av. Ahmet Eren, AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş’ü Av. Leyla Karatekin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük’ü Av. Müge Doğan temsil edecek.

Bu davada karşısında şimdilik 9 Avukat yer alacak. Avukatların 4’ü erkek ve 5’i Kadın. Genel Başkanlık adına açılan dava sebebi ile davada tek Müşteki erkek olarak AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor. Hukuk davasında da tek davacı taraf “Genel Başkanlık” idi.

AK PARTİ VE KADEM UZLAŞMAYI KABUL ETMEDİ!

Savcılığın, Uzlaşma davetine biz olumlu cevap vermiştik. Bu davete müşteki tarafların olumsuz cevap vermeleri üzerine, savcılık iddianamesini hazırladı ve Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi 25.12.2020 tarihinde 2020/622 sayı ile iddianameyi kabul etti ve ilk duruşma için 10.05.2021tarihine gün verdi.

SAVUNMAMI 81 İLDEN 81 HANIM AVUKAT YAPSIN, HER İLDEN BİR STK MÜDAHİLLİK TALEBİNDE BULUNSUN İSTİYORUZ.

Beni savunacak erkek avukatlar da olacak. Ayrıca, 81 ilden yapılan suç duyurusuna karşı 81 ilden 81 hanım avukat savunma için vekaletname vermek istedi. Şu ana kadar Türkiye’nin bir çok ilinden gelen talepler doğrultusunda İstanbul sözleşmesi çerçevesinde oluşturulan STKlardan her ilden olmak üzere yine en az bir Vakıf, sendika ya da dernek müdahillik talebinde bulunacak. Şubat ayı başından itibaren bu gruplarla temas kurularak sürece ilişkin çalışmaları Nisan ortalarında netleştirilebileceğiz. Müdahillik dilekçelerinde konuya ilişkin kapsamlı analizler yapacağız ve dava sürecine ilişkin suçlama, ifade ve savunmaları ve süreçle ilgili basında yer alan haber ve yazıları kitaplaştıracağız”