Derbide Rezalet: 'Doğu Türkistan’ın Celladı Çin’e Kutlama Mesajı'
03 Ekim 2022

Derbide Rezalet: 'Doğu Türkistan’ın Celladı Çin’e Kutlama Mesajı'

Köklü Değişim Medya

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında dün oynanan derbide Doğu Türkistanlı Müslümanların katili Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı.

Rezalet kutlama mesajı reklam panolarına hem Türkçe hem de Çince yansıtılan "Çin Halk Cumhuriyeti'nin 73. yıldönümünü gönülden kutluyoruz!" yazısı büyük tepki topladı. Milyonlarca Uygur’u toplama kamplarında esir eden, işkenceyle katleden son olarak “sıfır covid” politikası bahanesiyle aç bırakarak evlerinde ölüme terk eden komünist Çin yönetiminin kuruluş yıldönümünün kutlanması Türkiye gündemine oturdu.

Katil Çin’den Kutlamaya Teşekkür

O anlara ilişkin kareleri sosyal medya hesabından paylaşan Çin Başkonsolosluğu sözcüsü, "Şimdi düzenlenmekte olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, Çin Halk Cumhuriyeti kuruluş 73. yıl dönümü kutlama mesajı yayınlandı. Türk dostlarımıza içten teşekkürler. Yaşasın Çin- Türkiye dostluğu" ifadelerini kullandı.

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip kendi halklarını aldatmaya devam ediyor.