Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman İle Görüştü
21 Kasım 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman İle Görüştü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Suudi kamuoyunda Türkiye’ye karşı boykot çağrıları yapılsa da yönetimler birbiri ile görüşmeye ve ticarete devam ediyor. Genelde bu tür boykotlar devlet eliyle olmadığı için bir süre sonra unutulup gidiyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan da Fransa’ya karşı halkı yaptırımı olmayan boykota çağırmış ve Müslümanları bu şekilde teskin etme yoluna gitmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke ilişkileri ele alınırken, bu yıl dönem başkanlığını Suudi Arabistan'ın yaptığı G20 Liderler Zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların giderilmesi için diyalog kanallarının açık tutulması hususunda mutabık kaldı.

Reuters'ın haberine göre de Suudi devlet ajansı SPA, Kral Salman'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak 21, 22 Kasım'da Suudi Arabistan'da gerçekleşecek G20 Zirvesi için bilgi verdiğini aktardı.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu binasında öldürülmesinin ardından tarihinin en kötü dönemlerinden birine girdi.

Aralarında Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanının da bulunduğu bazı Suudi iş adamları, gayrı resmi olarak Türkiye ile olan ticareti boykot açıklamalarında bulunmuş ve boykotun Türkiye’nin Ortadoğu’daki operasyonlarını protesto amaçlı olduğu açıklanmıştı.