Çin Yönetimi Abdurreşid Hacim’i İşkence Ederek Katletti
07 Haziran 2018

Çin Yönetimi Abdurreşid Hacim’i İşkence Ederek Katletti

Köklü Değişim

Köklü Değişim Medya

Doğu Türkistan’ın Gulca kenti önderlerinden Abdürreşid Hacim, tutuklu bulunduğu Çin hapishanesinde başı ezilerek şehid edildi.

Müslüman kimlikleri ve fikirleri yüzünden zulme uğrayan Doğu Türkistanlı Müslümanlarla alakâlı hergün yeni katliam ve işkence haberleri gelmeye devam ediyor. Çin yönetimi, Komünist ideolojiyi Müslüman Doğu Türkistan halkına dayatmak için akla, hayale gelmeyecek zulümlere imza atıyor.

Her ay iki ila beş gün Çin yönetiminin gönderdiği memurlar, Müslümanların evlerinde kalıp gerekli gördüklerini kamplara göndererek zorunlu ideolojik eğitime tabii tutuyor. Müslüman kızlar zorla kâfir Çinlilerle evlendiriliyor. Müslümanların oruç tutması yasaklanıp her sene Ramazan ayında zorla su ve alkol içirilip, domuz eti yediriliyor. Söylenenleri yapmayıp muhalefet eden Müslümanlara, zindanlarda işkence ediliyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulme karşı hem susuyor hem de medyayı susturuyor. Hergün yeni katliam ve zulüm haberleri gelmesine rağmen, medyada yer almıyor. Müslümanların kanı akarken Çin ile yapılan ticari anlaşmalara yenileri ekleniyor.

Konjonktür ve reel politik bahaneleri eşliğinde, Çin ile kurulan dostluk köprülerinin altından Müslümanların temiz ve şerefli kanı akmaya devam ediyor.