Brunson Oval Ofis’te Ağırlanacak
13 Ekim 2018

Brunson Oval Ofis’te Ağırlanacak

NTV

Köklü Değişim Medya

ABD Başkanı Donald Trump, rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Dün Türkiye’de jet hızıyla yargılanıp, önceki duruşmalarda aleyhinde şahitlik yapanların ifadelerini şaşırtıcı şekilde değiştirmesi sonucu serbest bırakılan Papaz Brunson, Trump tarafından Oval Ofis’te ağırlanacak.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "İyi bir haberimiz var. Rahip Andrew Brunson, Türkiye'den uçağa bindi. Bildiğim kadarıyla iyi bir durumda. Büyük bir ihtimalle kontroller için Almanya'da duracak. Rahip Brunson'ın serbest bırakılması memnuniyet verici... Kendisininin yeniden aramıza dönmesinden onur duyuyoruz" dedi.

"Türkiye İle Yaptırımlar Konusunda Bir Anlaşma Yapmadık"

Trump, gazetecilerin Brunson'ın dönmesiyle uygulanan yaptırımların kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusuna ise, "Türkiye ile Rahip Brunson serbest bırakıldığında yaptırımlar kaldırılacak diye bir anlaşma yapmadık" dedi.

Beyaz Saray: Tutuklu Diğer Vatandaşlarımız İçin Endişelerimiz Sürüyor

Brunson'la ilgili bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi. Yapılan yazılı açıklamada, Brunson'un serbest bırakılması için destek veren kongre üyelerine ve diplomatlara teşekkür edildi ve "ABD rahip Brunson'ın bırakılması konusunda memnun" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Türkiye ve diğer ülkelerde tutuklu bulunan ABD vatandaşları konusunda endişelerimiz sürmekte" ifadelerine yer verildi.

Papaz Brunson Almanya’da

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılan ve yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılan rahip yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye'den ayrılarak Almanya'ya gitti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Almanya'daki kontrollerinin ardından Brunson'un ABD Maryland'daki hava üssüne bugün geleceği duyuruldu.

Terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, özel uçakla Almanya'ya gitti.

Almanya'da Abd Bayrağını Öptü

Rahip Brunson'ın uçağı, ABD'ye doğru yola çıkmadan önce Almanya'da durdu.

Brunson ve eşi burada ABD’nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell tarafından karşılandı.

Twitter hesabında Brunson'In ABD bayrağını öptüğü bir fotoğrafını paylaşan Grenell, "ABD bayrağını Brunson'a sundum ve kendisi bayrağı hemen öptü" ifadelerini kullandı.