"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

BOTAŞ, Sanayide Kullanılan Doğalgaza Bir İndirim Daha Yaptı
27 Ocak 2023Köklü Değişim Medya

BOTAŞ, Sanayide Kullanılan Doğalgaza Bir İndirim Daha Yaptı

BOTAŞ, büyük sanayi kuruluşlarının kullandığı gazın toptan fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında; elektrik üretim amaçlı gaz toptan satışında ise yüzde 16,67 indirim yaptı.

Küresel piyasalarda gaz fiyatları gerilediği için BOTAŞ sanayi gazına bir indirim daha yaparken, konutlarda kullanılan doğalgaza sabit tutuldu.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere büyük sanayi kuruluşlarının kullandığı gazın toptan fiyatında yüzde 13,30 ile 17,22 oranlarında; elektrik üretim amaçlı gaz toptan satışına yüzde 16,67 indirim yapıldı.

Sanayide kullanılan gaz fiyatında 2022 Ekim ayı esas alındığında 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle yüzde 24,77 ile yüzde 38,45 oranlarında indirim gerçekleşmiş oldu.