Bir Genelge Daha: “Sebze-Meyve Pazarları Cumartesi Günü Açık Olacak”
04 Mayıs 2021

Bir Genelge Daha: “Sebze-Meyve Pazarları Cumartesi Günü Açık Olacak”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Tam kapanma başlayalı nerdeyse bir hafta olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı genelge yayımlamaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı son genelgeye göre, 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazarların açık olacağını duyuruldu. Bu değişikliğin sebze-meyve hallerinde arzın fazla olması ve ürünlerin çürümeye yüz tutması nedeniyle yapıldığı söyleniyor.

Market Tedbirleri başlıklı ilk genelgede, 17 Mayıs'a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde marketlerde satılabilecek olan ürünlerle ilgili düzenlemeler yer alıyordu.

Ayrıca bu genelgede tam kapanma döneminde alkollü içecek satışına kısıtlama getirildiği de İçişleri Bakanlığı tarafından ilk kez resmi bir belgede kabul ediliyor.

İçişleri Bakanlığı'nın akşam saatlerinde yayımladığı ikinci genelgeyle pazar yerleriyle ilgili yeni düzenlemeler gidildi.

Üst üste yayımlanan genelgeler ile yapılan değişiklikler, tam kapanmanın plansız ve programsız bir şekilde ilan edildiğini ortaya koyuyor.

Pazar yerleri, tam kapanma döneminde kapalı olacak yerler arasında sıralanırken, yeni genelgeyle cumartesi günleri açık olacağı duyuruldu.

Genelgede, "Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilecek" bilgisi paylaşıldı.

Aynı genelgede, temizlik ürünü, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası ve çanta gibi ürünlerin satışına ise izin verilmeyeceği ifade edildi.

Pazar yerlerinde sergi ve tezgahlar arasında en az üç metre olacak şekilde mesafe bırakılacağı da uyarılar arasında yer aldı.