
Biden: “Gazze’yi İşgal Büyük Hata Olur”
Gazze’deki katliama savaş gemilerini bölgeye göndererek destek mesajı veren ABD Başkanı Joe Biden, İşgalci “İsrail”in Gazze’yi işgal etmesinin büyük hata olacağını ifade etti.
Biden, CBS News kanalının "60 Minutes" programına konuk oldu.
Programda, barbar saldırılarını sürdüren “İsrail”in Gazze'de "savaş kurallarına" uyacağına inandığını vurgulayan Biden, böylelikle masum Gazze halkının gıda, su ve ilaçlara erişimi olacağını dile getirdi.
Biden, "Şu noktada İsrail'in Gazze'yi işgalini destekler misiniz?" sorusuna, "Bunun büyük bir hata olacağını düşünüyorum. Bana göre, Gazze'de olanlar aşırılıkçı Hamas'la ilgili. Tüm Filistin halkını temsil etmiyor. İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi hata olur. Ama girip Hizbullah ve Hamas gibi aşırılıkçıları yok etmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Hamas'ın tamamen yok edilmesi gerektiğini ancak Filistin yönetimi ve devleti için bir yol olması gerektiğini söyleyen Biden, "Bu yol, iki devletli çözümdür ve on yıllardır ABD'nin politikası haline gelmiştir. ‘İsrail'in yanında 5 milyon Filistinliye bağımsız bir devlet oluşturacaktır" dedi.
Biden’ın ifade ettiği ve İslam beldelerinin yöneticileri tarafından da sürekli tekrarladığı “iki devletli çözüm”ün bir ABD planı olduğu biliniyor. ABD ve İngiltere, bölgeye savaş gemilerini göndererek çatışmanın büyümemesi için bölgedeki devletleri ve örgütleri tehdit ediyor.
Savaşın Hamas’la olduğu ifade edilse de topyekün hedef gözetmeksizin tüm şehrin hedef alınması asıl hedefin Filsitinli Müslümanlar olduğunu ortaya koyuyor. ABD ve “İsrail”, direniş örgütleri ile halkın arasını ayırmak ve Washington’ın ekseninde hareket eden Mahmud Abbas’ın liderliğindeki FKÖ (Filistin Kurutuluş Örgütü) ile masaya oturulması için yoğun gayret sarf ediyor.
“İsrail”in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanların sayısı 2 bin 750’e yükseldi. Bu sayının üçte ikisini kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi








