Benzin ve Motorine Seri Zamlar: Bir Zam Daha!
27 Mayıs 2022

Benzin ve Motorine Seri Zamlar: Bir Zam Daha!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine gelecek son zamla pompa fiyatları 25 TL’yi geçecek.

Bugünden geçerli olmak üzere benzine 1 lira 43 kuruş, motorine 1 lira 38 kuruşluk zammın ardından yeni bir zam daha gündeme geldi. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litrede benzine 70 kuruş, motorine 97 kuruş zam gelecek.

ABD ve müttefiklerinin tahrikleriyle Ukrayna’da çıkarılan kaos ve Rusya’nın işgaliyle allak bulak olan tedarik zincirinde sorunları yaşanıyor. ABD, Rus gazı ve petrolüne bağımlı ülkelerin ihtiyacını karşılamak için alternatif pazarlar arayıp, Rusya’yı zor duruma düşürmek için çabalarken dünyayı da gıda ve enerji krizine sürüklüyor.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen haftaki beklenenden fazla azaldığını gösteren veri, fiyatların yüksek seviyelerde kalmasına neden oluyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) açıklamasına göre, ticari kullanımdaki ham petrol stokları 1 milyon varil azaldı ve 419 milyon 800 bin varile geriledi. Bununla beraber ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stoklarının ve benzin stoklarının da beklenenden az çıkması mevcut durumun kötüye gittiğini gösterdi. ABD, tehditler savurduğu Venezuela’dan petrol ithal etme yetkisi vermişti.

Fiyatlar 25 TL'yi Geçecek

Bu gece uygulanacak zamla birlikte, benzinin litresi İstanbul'da ortalama 24,99 TL'ye, Ankara'da 25,10 TL'ye, İzmir'de 25,11 TL'ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 24,38 TL'ye, Ankara'da 24,49 TL'ye, İzmir'de 24,50 TL'ye tırmanacak.

Bu zamlarla piyasada iğneden ipliğe her şeye zam geleceği öngörülürken, zaten yaşam mücadelesi veren halkın yaşam şartları daha da zorlaşacak.