Avusturya’da Müslümanlara 1061 Irkçı Saldırı
04 Haziran 2022

Avusturya’da Müslümanlara 1061 Irkçı Saldırı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Avusturya’da 2021 yılında, Müslümanlara yönelik 1061 ırkçı saldırı gerçekleşti. Irkçı saldırılar tüm dünyada olduğu gibi bu çirkin ve ilkel fikrin kaynağı Avrupa’da da yaygın bir şekilde görülüyor ve siyasetçiler eliyle körükleniyor.

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezince (Dokustelle Österreich) hazırlanan 2021 yılına ait Müslümanlara yönelik ırkçılık raporu kamuoyuna sunuldu.

Raporda, Müslümanlara yönelik ırkçı ve nefret içerikli saldırıların yüzde 65,4 ile en çok dijital platformlarda gerçekleştiği aktarılan raporda, sosyal yaşamın çeşitli alanlarında ise bu oranın yüzde 34,6 olduğu ifade edildi. Raporda, yaklaşık 700 bin Müslümanın yaşadığı Avusturya’da geçen yıl 1061 ırkçı saldırının gerçekleştiği, Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve kışkırtmanın yüzde 78,5 ile ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Siyasetçilerin Irkçı Söylemleri

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezi yetkilisi Ümmü Selime Türe, ülkede siyasilerin başvurduğu ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemin ırkçı yaklaşımların yaygınlaşmasına yol açtığını ifade ederek, “Siyasetçiler, çok rahatlıkla ırkçı söylemlerini dile getirebiliyor. Siyasetçilerin söylemlerinden ötürü sivil halk, Müslümanlara karşı saldırmak ya da ses çıkartma hususunda kendilerini daha güçlü hissediyor” eleştirisinde bulundu. Türe, ülkede Müslümanlara yönelik ırkçılığın çok yönlü ve sistematik olduğunu söyledi.