Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında Kaldı: 5 Bin 500 TL
01 Temmuz 2022

Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında Kaldı: 5 Bin 500 TL

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Asgari Ücret Komisyonu ile yaptığı toplantı sonrasında yapılan basın açıklamasında yeni asgari ücreti açıkladı.

Yapılan açıklamada asgari ücretin net 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığı açıklandı.

Bu veriler ışığında yeni asgari ücret Türk-İş'in kısa süre önce 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak duyurduğu **6 bin 391 TL'**nin altında kalmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asgari Ücrete yapılan 2022 ara zam açıklaması şöyle:

Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Türkiye maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği ekonomik programı uygulamaktadır. Enflasyon sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Bizim kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız nedeniyle ülkemizde enflasyon rakamları farklı tezahür etmektedir. Bu anlayış ile dünyadaki her gelişmeyi yakından takip ederken, vatandaşlarımızın çözümleri için çalışıyoruz. 4 yıldır uyguladığımız ekonomik programda öncelikli olarak insanlarımızın işlerini, aşlarını korumak olmuştur.

Fahiş fiyat artışları ve enflasyon nedeniyle vatandaşlarımızın yaşadığı zorluğu asla görmezden gelmedik. Tedbirleri devreye aldık, almaya devam ediyoruz.

Çalışanlarımızı sadece enflasyona ezdirmemekle kalmayıp alım gücünü daha da destekleyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışması ile tarihi bir artış olan yüzde 50,3'ü gerçekleştirmiştik. Bütün yükü işverenin üzerine yıkmadık. Asgari ücret kadar olan maaş kısımlarındaki vergileri almadık. Enflasyonun yol açtığı kamburun maaşların yetersiz kalmasına sebep olduğunu tespit ettik. Gereken hazırlıkların yapılmasını istedik.

Kamu çalışanlarına zaten yüzde 40'ın üzerinde enflasyon farkı zammı yapılacak. Bakanlığımızın tüm taraflarla yaptığı çalışma sonrası yeni bir asgari ücret zammı belirledik.

Asgari ücreti açıklıyorum. Asgari ücrete yüzde 30 oranında bir artış yaptık. Asgari ücret net 5 bin 500 lira.

.