Ankara Ulus Meydanı’ndaki “Hilafet Çağrısına” Kemalist Hezeyanlar
07 Ekim 2024

Ankara Ulus Meydanı’ndaki “Hilafet Çağrısına” Kemalist Hezeyanlar

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim’in dün Ankara Ulus Meydanı’nda düzenlediği Gazze’deki soykırıma yönelik basın açıklaması sırasında yükselen “Hilafet” nidalarına, Kemalistler tepki gösterirken, Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu'dan tarihsel alıntılı dakik bir cevap geldi.

Köklü Değişim’in dün Ankara Ulus Meydanı’nda işgalci ‘İsrail’in Gazze’deki soykırım ve işgaline karşı gerçekleştirdiği “1 Yıl Geçti 57 Devlet Harekete Geçmedi” başlıklı basın açıklamasındaki “Hilafet” çağrıları Kemalistlerin hezeyan dolu tepkilerine neden oldu.

Basın açıklamasında, 1 yıldır Müslüman ülkelerin başındaki yönetimlerin kınama mesajları yayımlayıp somut adım atmadıklarına yer verilirken; “57 liderin 1 Halife etmediği”, ümmetin vahdetini sağlayacak yegane siyasi gücün Hilafet olduğu ve ancak bu şekilde "İsrail" ve destekçisi sömürgeci Batı’ya haddinin bildirileceği ifade edildi. Ayrıca Filistin’in etrafında ve yakınında olan İslam beldelerindeki rejimlerinin "İsrail" korumasını üstlendiğinin altı çizilerek, uluslararası sistemin bu katliamda sınıfta kaldığı beyan edildi.

Meydanda toplanan Müslümanlar ise hep bir ağızdan “Hilafet” nidalarıyla köklü çözümü haykırdı.

Basın açıklamasının ardından özellikle Kemalist medya ve siyasiler, açıklamaya dair görüntülerdeki “Hilafet” çağrılarının yer aldığı bölümü paylaşarak tehdit ve sözlü saldırılarda bulundu.

İşte İslam ve Hilafet düşmanı Kemalist, solcu ve marjinal kişi ve yapıların paylaşımlarından bazıları:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Deniz Yücel:

"Hilafet; 3 Mart 1924'te bir daha geri gelmemek üzere kaldırılmıştır.

Sen! Ali Yerlikaya, ne devleti ne milleti koruyamıyorsun.

Hak arayanlar öğretmenler, işçiler, gençler, emekliler olunca, biber gazıyla bayıltıp, sille tokat gözaltına aldırırsın. Ama şeriat yanlısı bir avuç Cumhuriyet düşmanı yobaz 1. Meclis'in önünde 'Hilafet' sloganı atınca gıkın çıkmaz Ali Yerlikaya!"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır:

"Filistin'e destek için düzenlenen Ankara yürüyüşünde, kendini bilmez bir kesim, yürüyüşü asıl amacından ve bağlamından kopararak 'Hlafet' sloganları attı.

Cumhuriyet’in kurulduğu I. Meclis binası önünde ve Ulus Atatürk Anıtı’nın yanında 'Hilafet' diye bağıranlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!

Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin kazanımlarını koruyacak ve her türlü gericiliğin karşısında duracaktır!"

CHP Eski Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı:

"Siyasal islamcı güruhun derdinin ne Filistin halkı ile dayanışmak, ne de Gazze'de yaşanan akıl almaz trajediye tepki göstermek olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunlar, Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliamlara yönelik oluşan/biriken toplumsal tepkiyi modern, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletinini yıkmak için yönlendiriyorlar. Ve bunu da, -meydan okurcasına- TC'nin başkenti Ankara'nın göbeğinde yapıyorlar..!"

Yazar Nasuh Bektaş:

"Öldürülen kadınlardan sonra Şeriat diyenler

Filistin’de Yaşananları da hilafet çağrısı için fırsat olarak görüyorlar"

Metruk:

"Zafer Partisi'nin Türkiye genelinde eylem yapacağı alanlardan biri olan Ankara Ulus Heykel meydanında bir grup arap ırkçısı TSK'yı Filistin'e davet etti!"

Veryansın TV: “Filistin mitinginde 'Hilafet' sloganı... 'Gıkın çıkmaz Ali Yerlikaya'”

Muhbir: "Ankara’da düzenlenen Filistin eyleminde 'Hilafet' naraları atıldı"

DarkWeb: "Dün Ankara'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünde 'Hilafet' sloganları atıldı."

İnci Sözlük: "Dün Ankara'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünde "hilafet" sloganları atıldı."

Süleyman Uğurlu'dan CHP'li Başarır'a Tokat Gibi Cevap!

Ankara-Ulus Meydanı'ndaki basın açıklamasının ardından CHP'li kimi isimler, topluluğun "Hilafet" talebi karşısındaki hezeyanlarını sosyal medya hesapları üzerinden göstermişlerdi.

Bu isimlerden biri olan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Uğurlu, Başarır'ın şahsında tüm Kemalistlere sosyal medya hesabından cevap verdi. Uğurlu, ikiyüzlü sürecine vurgu yaptığı CHP'nin, tarihsel süreçte yaşadığı savrulmayı gözler önüne serdi. İşte Uğurlu'nun mesajı:

'Dayanağı TBMM olan makam-ı Hilafet, İslamlar arasında bir makam-ı mualladır'

Bu cümle Müdafaa-i Hukuk grubundan Halk Fırkasına dönüşürken partinizin açıkladığı temel esaslarının ikinci maddesinde geçmektedir.

Partinizin ilk resmi nizamnamesinde geçen bu cümleye savaş açmanız yaşadığınız savrulmanın açık bir göstergesidir.

Hilafeti kurtarmak ve korumak için halktan yardım talep ettiniz. Halk da size yardım etti. Sonra kalktınız Hilafeti kaldırdınız. Hem de halka sormadan! Onların görüşünü alma ihtiyacı dahi hissetmeden!

Şimdi de kalkmış bize "kendini bilmez bir kesim" diyorsunuz. Ortada kendiniz bilmezlik var ise mutlak surette o sizsiniz!

O gün "Hilafet ilelebet payidar kalacaktır" diye halktan yardım istiyordunuz bu gün "Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır" diyorsunuz! İşte sizin sorununuz bu! Partinizin isminde Halk geçmiş olsa da siz hiçbir zaman bu halka güvenmediniz! Bu halkın ne istediğine bakmadınız! Siz sadece batılı efendilerinizi razı etmekle meşguldünüz ve hala öylesiniz!

Son olarak; avazınız çıktığı kadar bağırın. Onun gelişini engellemek için elinizden ne geliyorsa yapın! Tüm yardımcılarınızdan da yarım alın!

Çürümüş laik sistem yıkılmaya mahkumdur!

Ve istikbal İslam'ın olacaktır!"