Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi Gerçekleştirildi
18 Ocak 2023

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya’nın organize ettiği “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” başlıklı kampanya kapsamındaki aktiviteler, siyasi parti, STK, medya temsilcileri ile eğitimci, iş adamı, ilahiyatçı, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi ile Ankara’da devam etti.

Köklü Değişim yazarlarımızdan İlahiyatçı Yılmaz Çelik’in açılış konuşmasıyla başlayan söyleşi, Köklü Değişim Medya Genel Yayın Yönetmeni Sosyolog Süleyman Uğurlu’nun PowerPoint sunumuyla devam etti. Sunumun ardından soru-cevap bölümüne geçildi ve konukların konu hakkındaki değerlendirmeleri dinlendi.

Katılımcılar sorular, görüş ve yorumlarıyla değerli katkılarda bulunurken, çözüm hakkındaki sorular, Sosyolog Süleyman Uğurlu, İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu ile Köklü Değişim yazarları Remzi Özer ve Emrah Petek tarafından cevaplandırıldı.

Söyleşide; toplumsal çöküşün emare ve görüntülerinden daha ziyade sebeplerinin ve köklü çözümün ele alındığı raporun özet sunumu gerçekleştirildi. Raporda istatistiki bilgilerin yer aldığı ancak sebepleri gölgelememesi adına bu istatistiki bilgilerden olabildiğince kaçınıldığı ifade edildi.

Sebepleri doğru teşhis etmenin doğru çözüme ulaşmadaki önemine binaen istatistiklerden ziyade sebeplere odaklanıldığı da yapılan açıklamalarda ortaya konuldu.

Raporun “bilgi yığınına” bir katkı sağlamak kastıyla değil de bilakis üzerinde tartışılsın ve çözümler üzerinde konuşulması için hazırlandığının altı çizildi.

“Tehlikenin Farkında mısınız?” mottosuyla hazırlanan kampanyanın raporu, toplumsal çöküşü 4 ana başlık altında inceliyor ve sorunlara köklü çözümler içeriyor. Bu başlıklar:

“Gençliği kaybediyoruz farkında mısınız?”, “Aileler parçalanıyor farkında mısınız?”, “Toplumsal çöküşün farkında mısınız?”, “İslam’dan uzaklaştığımızın farkında mısınız?”

Köklü Değişim olarak, söyleşi programımıza icabet eden; siyasi parti, STK temsilcileri, medya mensupları, akademisyenler, milletvekilleri ve diğer tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu gibi verimli oturum ve toplantıların hayır kapılarını açmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

#TehlikeninFarkındamısınız

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 10.jpeg

WhatsApp Image 2023-01-18 at 21.07.40 (2).jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 9.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 8.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 11.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi1.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 5.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 7.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 6.jpeg

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Söyleşisi 3.jpeg