Akşener'den, Aileyi Yıkan "6284" Tartışmasında AKP’li Özlem Zengin’e Destek
22 Mart 2023

Akşener'den, Aileyi Yıkan "6284" Tartışmasında AKP’li Özlem Zengin’e Destek

Köklü Değişim Medya

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aile kurumuna ve ahlaka savaş açan Batı’dan ithal İstanbul Sözleşmesi’nin uyum yasası 6284’ü savunan AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’e omuz omuza dayanışma mesajı verdi.

İYİ Parti lideri Akşener, "AK Parti’de siyaset yapan kadınlar da 6284 sayılı kanunun tartışmaya açılmasından rahatsız. Mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım’la da, elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız" dedi.

Bilindiği üzere Batı’dan getirilen ve kadına şiddeti önleme maskesi adı altında Türkiye’de pazarlanan İstanbul Sözleşmesi, her konuda didişen iktidar ve muhalefetin ortak mutabakatı ile Meclis’te oylanarak yürürlüğe konulmuştu. AK Parti, tabandan gelen tepkilerle sözleşmeyi feshetse de uyum yasaları ile uygulamaya devam ediyor.

İYİ Parti liderinin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Rafa kaldırdıkları, İstanbul Sözleşmesi…

Hatırlayın: Kirli bir zihniyetin, dolduruşuna gelip, bir gece aniden, İstanbul Sözleşmesi’ni yırtıp attılar. Kendi imzaladıkları sözleşmeyi, kendileri reddettiler. Üstelik, uluslararası bir sözleşmeden, meclis kararı olmadan, hukuksuzca çıkmak istediler.

Bugün geldiğimiz noktada, görüyoruz ki; iktidarın, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak açtığı yolun sonu, artık, kadınların hayatını etkileyecek, yeni tartışmalara çıkıyor. 6284 sayılı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, bugün, birileri tarafından, tartışmaya açılıyor.

Ancak, artık bu durumdan rahatsız olan sadece biz değiliz. Bizzat AK Parti’de siyaset yapan kadınlar da rahatsız… AK Parti’nin Aile Bakanı bile, o koltukta otururken, böylesine ucube bir tartışmayı, millete açıklayamayacaklarını biliyor. AK Parti’nin grup başkanvekili bile, bu tartışmadan duyduğu rahatsızlığı, dile getiriyor.

Bu ülkede doğruları savunan, her kadın gibi Sayın Özlem Zengin de, yaşadığı çirkinlikleri kadın olduğu için yaşıyor. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, ne kadar farklı olursa olsun, mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım’la da, elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız. 2023 yılında, insanlarımız, alt geçitte boğuluyor. Böyle bir rezalet olabilir mi?

İnsanlarımız hâlâ, psikolojik olarak yıkılmış durumdayken ve üzerine bir de, sel felaketi yaşanmışken bu ülkenin, Tarım ve Orman Bakanı çıktı ve ne dedi biliyor musunuz? ‘Sel 15 canımızı aldı. Ama toprak da suya kavuştu.’ Ondan feyz almış olsa gerek, Şanlıurfa Belediye Başkanı da çıktı ve dedi ki; ‘Sel felaketinde belediye olarak hiçbir sorumluluğumuz yok’

Bak Sayın Erdoğan; Artık yeter! Daha önce söyledim, bir kez daha söylüyorum. Sirk yönetmiyorsunuz, devlet yönetiyorsunuz, devlet!”