
Akaryakıta Bir Zam Daha: 3 Gün Üst Üste Zam!
Köklü Değişim Medya
Bugün akaryakıt ürünlerinden benzine 69, motorine de 84 KRŞ/LT zam geldi. Sektör kaynakları, bu zamların ardından Pazartesi günü büyük bir zammın daha geleceği iddia ediliyor.
Motorine 84 kuruş, benzine 69 kuruş zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 17,98 TL'den 18,67 TL'ye, Ankara 18,08 TL'den 18,77 TL'ye, İzmir'de 18,10 TL'den 18,79 TL'ye yükseldi.
Motorinin fiyatı ise İstanbul'da 18,91 TL'den 19,75 TL'ye, Ankara'da ve İzmir'de 19,02 TL'den 19,86 TL'ye yükseldi. Böylece 3 gün üst üste akaryakıta zam yapılmış oldu.
7 Mart Pazartesi Yeni Bir Zammın Geleceği İddia Ediliyor
Pazartesi gecesi motorine 1 lira 44 kuruş, benzine 57 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bir hafta içinde üst üste yapılan zamlarla ciddi seviyelere çıkan motorinin litre fiyatı 22 TL’yi aşacak.
Sektör kaynaklarının ileri sürdüğü zam iddiası gerçekleştiği takdirde, benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 18,67 TL’den 19,24 TL’ye, Ankara 18,77 TL’den 19,34 TL’ye, İzmir’de 18,79 TL’den 19,36 TL’ye yükselecek.
Motorinin litre fiyatı İstanbul’da 19,75 TL’den 22,19 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 19,86 TL’den 22,30 TL’ye yükselecek.
Benzin ve motorine 3,4 ve 5 Mart’ta üst üste zam yapılmıştı. Benzine 3 gün içinde 2 lira 67 kuruş, motorine ise 5 lira 12 kuruş zam yapılmıştı.
Otogaza da 1 Mart’ta 33 kuruş, 2 Mart’ta ise 61 kuruş zam yapılmıştı.
Pazartesi, günü gerçekleşmesi düşünülen zamla birlikte yılbaşından bu yana motorine yüzde 94, bir yıllık zaman zarfında ise toplam yüzde 235 zam yapılmış olacak.
Hükümet zamla mücadele altında bir çalışma yürütse de zamların başlıca kaynağı akaryakıta yapılan zamlar. Akaryakıta yapılan zamlar iğneden ipliğe her ürünün fiyatını etkiliyor. Ekonomik kriz şiddetini artırarak devam ediyor ve dış kaynaklı tehditler de krizin şiddetini artırıyor.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi






