Afrin Şifa Hastanesi Katliamında 18 Kişi Hayatını Kaybetti
14 Haziran 2021

Afrin Şifa Hastanesi Katliamında 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Terör örgütü YPG’nin Afrin'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükselirken, 27 kişi de yaralandı. Rusya, İran'a bağlı milisler ve Esed rejiminin İdlib’de son bir haftada düzenlediği saldırılarda ise 20 sivil yaşamını yitirdi, 36 sivil yaralandı ve 1867 sivil yerinden edildi.

Afrin'de bulunan Özel Şifa Hastanesi top atışlarının hedefi oldu. Hatay Valiliği, "terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'deki hastaneye saldırısında 13 sivilin öldüğünü 27 kişinin de yaralandığını" kamuoyuna duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB), Afrin'de hastaneye düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Terör örgütü PKK/YPG, insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir.