ADANA’DAKİ ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE MÜSLÜMANLAR “HİLAFET” DİYE HAYKIRDI
11 Mayıs 2021

ADANA’DAKİ ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE MÜSLÜMANLAR “HİLAFET” DİYE HAYKIRDI

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Adana Temsilciliği Adana’daki ABD Konsolosluğu önünde Yahudi zulmüne karşı protesto eylemi gerçekleştirdi. Müslümanlar açıklamalar sırasında “Hilafet” diye haykırdı.

Köklü Değişim’in organize ettiği ve 10 şehirde yatsı namazı sonrasında gerçekleştirilen basın açıklaması ve protesto eylemlerinden biri olan Adana’daki eylem, ABD Konsolosluğu önünde icra edildi. Adana’da Müslümanlar, Mescid-i Aksa'ya yönelik "İsrail" baskınını protesto edip, kınayarak geçiştiren yöneticilere tepki gösterdi.

Basın açıklamasını, Adana Köklü Değişim Medya Temsilcisi Aziz Terzi, Amerikan Konsolosluğu önünde yüksek sesle okudu. Hatibin konuşmasına Müslümanlar destek verdi ve “Ordular Aksaya” sloganları atıldı.

Okunan basın açıklamasında, “Filistin meselesi BM, Arap Birliği ve İslam İş birliği Teşkilatı’nın masasında çözüme kavuşmayacaktır. Çünkü bir meselenin asli çözümü, onu ortaya çıkaran unsurların ortadan kaldırılması ile mümkündür. Filistin meselesinin asli çözümü ise Yahudi varlığını Mübarek Aksa topraklarından söküp atmakla mümkündür. Bunun dışındaki tüm çözüm planları beyhudedir, asla kabul edilemez. Aynı şekilde sadece camilerden sela okutturarak ve sadece dua ederek işgal ortadan kalkmaz” ifadeleri yer aldı.