ABD: Menbiç'te Tedbir Alacağız
20 Mart 2018

ABD: Menbiç'te Tedbir Alacağız

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Terörün hamisi ABD, NATO müttefiki Türkiye'ye ihanet etmeye devam ediyor. Türkiye'nin Afrin merkezi ele geçirmesinin ardından gözler Menbiç'e çevrilirken, ABD Menbiç'e bir heyet gönderdi.

Türkiye'nin ABD'nin bölgeden çekilmesi yönündeki talebi Beyaz Saray ve Pentagon tarafından olumsuz cevapla karşılanırken, Türkiye'nin "olacaklardan sorumlu değiliz" yönündeki açıklamalarından sonra ABD yönetimi bölgeye çıkarma yapmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi Menbiç'e gelen ABD'li askeri heyet, Washington'dan sürpriz bir ziyaret ile Afrin'e gelerek ilçeyi yöneten YPG'lilerle buluştu. Sosyal medyadan yayınlanan fotoğrafta, bir ABD'li komutanın aralarında sivillerin de bulunduğu terörist gruplarla birlikte oldukları görülüyor.

ABD'nin YPG Tavrı

Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşma gereğince ABD'nin ya YPG'yi bölgeden çıkartıp Türkiye ile güvenli bölge oluşturması ya da kendi bölgeden çıkarak YPG'yi yalnız bırakması gerekiyor. İki duruma da karşı gelen ABD, Türkiye ile yaptığı anlaşmaya karşı geliyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan güçlerinin Menbiç'te kalmaya devam edip etmeyeceklerine ilişkin, "Aksi bir işaret görmüyorum. Bu konuda size daha sonra geri döneceğim" cevabını vererek çekilme gibi bir düşüncelerinin olmadığını beyan etmişti.

ABD: Menbiç'te Tedbir Alacağız

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Manning haftalık basın toplantısında Türkiye'nin Afrin operasyonu ile ilgili soruları yanıtladı.

Pentagon Sözcüsü Manning, "Menbiç’teki DSG güçlerinin hedef alınması durumunda sahadaki ortaklarınızı koruyacak mısınız?" sorusuna "(Menbiç'te) ABD güçlerinin bulunduğunu tüm taraflar biliyor. Çatışmaları önlemek için tedbir alacağız" dedi.

Manning kuzeybatı Suriye'deki durumdan kaygılı olduklarını belirtirken "Tarafları IŞİD ile mücadeleye odaklanmaya, masum sivilleri korumaya davet ediyoruz" çağrısını yaptı.

Manning, Türkiye'nin Menbiç'teki Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) hedef alması halinde ABD'nin onları koruyup korumayacağı sorusu karşısında, "(Menbiç'te) ABD güçlerinin bulunduğunu tüm taraflar biliyor. Çatışmaları önlemek için tedbir alacağız" dedi.